Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 5 februari 2020

Zicht op medicijn tegen virus!

Vandaag

Het bericht, op de Chinese televisie, over een mogelijk medicijn tegen het coronavirus was vandaag de aanzet tot een verder herstel op de financiële markten die verder ook nog werden geholpen door een uitstekend banenrapport van de VS!

De AEX opende licht lager op 604,27 punten met kort daarna 604 als laagste niveau. Na ruim een half uur handel kwam het besef over het nieuwsbericht over een medicijn dat, volgens bronnen, in Engeland in een redelijk ver gevorderd stadium is dat het redelijk snel beschikbaar kan zijn. Het bericht veroorzaakte een omslag van bijna 10 punten voor de AEX al moet er wel bij vermeld worden dat harde bewijzen nog niet zijn geleverd. De aandacht ging verder uit naar de inkoopmanagersindex van de dienstensector die voor Spanje (van 54,9 naar 52,3), Frankrijk (van 52,4 naar 51) en de Eurozone (van 52,8 naar 52,5) als geheel over januari een afzwakkende groei lieten zien terwijl in Italië (van 51,1 naar 51,4), Duitsland (van 52,9 naar 54,2) en ook Engeland (van 50 naar 53,9) de groei van de dienstensector juist verder toenam. Later in de middag waren uit de VS de cijfers van Markit (van 52,8 naar 53,4) en ISM (van 54,9 naar 55,5) eensgezind positief. Na een tegenvallend cijfer over de detailhandelsverkopen binnen de Eurozone, die in december op maandbasis met 1,6% zijn gedaald (voorzien was +0,7%) moesten beleggers ook genoegen nemen met een stijging van het handelstekort in de VS waar de import in december met 2,7% steeg tegenover een groei van de export die bleef steken op 0,9%. Het handelstekort steeg hierdoor van USD 43,7 mrd naar USD 48,9 mrd terwijl een tekort van USD 48,3 mrd was voorzien. Een sterk ADP-banenrapport, met in januari een stijging van 291.000 banen (verwacht was +150.000) in de private sector, gaf de beurs een extra zetje omhoog met voor de AEX een hoogste stand op 615,63 punten.  Met die stand komt de graadmeter van Amsterdam onverwacht snel in de buurt van het jaarrecord. Bij de bedrijfscijfers werd Aperam beloond met een koerssprong van 9% terwijl TomTom weinig nieuws te melden had en hierdoor 1,5% moest inleveren. Van de buitenlandse bedrijven die met cijfers kwamen bleven de winsten beperkt met uitzondering van GlaxoSmithKline (-2,75%), Disney (-2,35%) en Merck (-3,3%). Voor Tesla, dat in twee dagen ruim 30% was gestegen, lijkt het feestje vandaag weer voorbij want het aandeel noteert voorlopig ruim 14% lager. Ondanks het feit dat de wekelijkse olievoorraden licht zijn gestegen, kon de olieprijs redelijk herstellen met een Crude Oil die USD 51,70 noteert bij een EUR/USD op 1,10065. Wall Street ging wel hoger van start met een Nasdaq die wel last had van de winstneming bij Tesla. De AEX sloot 1,3% hoger op 513,41 punten. De DAX deed het nog iets beter met 1,5% winst en de Euro STOXX50 steeg 1,2%.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel  ABN AMRO dat 2,9% kon herstellen. Aegon en Adyen stegen ieder 2,6% en ASML 2,4%. Smaakmaker binnen de AMX was Aperam dat 9% hoger kon sluiten. AMG herstelde 7,9% en Air France-KLM bijna 4%.

Grootste daler binnen de AEX was Galapagos dat na een sterke stijging 2,45% lager sloot. Verder verloor alleen KPN 0,4% en Ahold Delhaize minder dan 0,1%. Bij de AMX eveneens drie dalers met daar Flow Traders dat 2,4% verloor. TKH leverde 0,6% in en Wereldhave 0,1%.

Morgen blijft het macro-economisch nieuws beperkt tot de fabrieksorders (december) van Duitsland, de importprijzen van de industrie (december) van de Eurozone en uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen, de arbeidskosten en productiviteit KW4. Bedrijfscijfers zijn er van ArcelorMittal, ING en Intertrust met daarnaast een lange rij uit het buitenland waaronder Total, Nokia, Sanofi, en Twitter

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp