Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 19 september 2019

Johnson broedt op geheim plan Brexit!

Vandaag

De Britse premier Johnson heeft in het geheim een plan ingediend bij de EU waarin mogelijk de problematiek van de back-stop aan de orde komt. Het gaat om zogenaamde "non-papers" zodat er nog geen sprake kan zijn van een officieel verzoek maar heeft uiteraard als doel om uit de impasse te komen.

De AEX opende licht lager op 575,47 punten en dat was tevens het laagste punt van deze handelsdag. Beleggers hadden nog wat moeite met het inschatten van de waarde van de renteverlaging in de VS die geen verrassingen kende behalve de boosheid van Trump die meer verlaging wil maar vandaag toch ook liet weten dat Fed-voorzitter Powell gewoon kan aanblijven. Gedurende de dag verbeterde het sentiment en de futures in de VS terwijl de nieuwsfeiten beperkt bleven en gemengd werden ontvangen. Zo kwam de OESO met een nieuwe neerwaartse bijstelling van de economische groei van de aangesloten landen. Voor 2019 is dat nu 2,9% naar eerder nog 3,2% en 3,6% in 2018 en voor 2020 wordt nu uitgegaan van 3% groei (was 3,4%). Van de Eurozone werd bekend dat het overschot op de lopende rekening in juli is opgelopen tot € 21 mrd. (was € 18 mrd, in juni) en uit Engeland werd bekend dat de detailhandelsverkopen in augustus met 0,2% op maandbasis zijn gedaald en de BoE liet de rente, zoals verwacht, ongemoeid. Uit de VS werd nog bekend dat de wekelijkse steunaanvragen met 2000 zijn toegenomen en de bestaande woningverkopen stegen in augustus met 1,3% terwijl de Leidende Indicatoren voor augustus gelijk bleven op 112,1. De Fed. moest vandaag opnieuw ingrijpen met een injectie van USD 75 mrd. om de dagrente niet buiten de bandbreedte te laten stijgen. Het blijft opmerkelijk dat de markt zo rustig reageert op deze derde ingreep waar ontzettend veel geld mee gemoeid is. Wall Street ging uiteindelijk toch hoger van start en trok de AEX naar een hoogste stand op 579,51 punten om uiteindelijk 0,4% hoger te sluiten op 579,08 punten. De DAX steeg 0,55% en de Euro STOXX50 deed het met 0,67% winst nog beter. Crude Oil noteert USD 58,44 bij een EUR/USD op 1,10475.

De financials profiteerden het meest van de ontwikkelingen met 2,16% herstel voor Aegon, ING steeg 2% en ABN AMRO 1,8%. Bij de AMX steeg Arcadis 3,25% en konden de vastgoedfondsen Eurocommercial en Wereldhave resp. 2,3% en 1,6% herstellen.

Grootste daler binnen de AEX was toch weer ArcelorMittal dat 4,8% verloor. DSM leverde 1,6% in en Vopak 0,8%. Bij de AMX verloor Flow Traders 2,3%, Fugro leverde 1,7% in en WDP 0,7%.

Morgen is de agenda matig gevuld met eerst uit Japan de inflatie over augustus en uit Nederland de investeringen in juli en de ontwikkeling van de prijzen van bestaande koopwoningen in augustus. Verder de ontwikkeling van de producentenprijzen (augustus) in Duitsland en uit de VS het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen in september.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp