Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 5 november 2019

China verlaagt rente!

Vandaag

China heeft vanmorgen haar belangrijke rentetarief voor financiering van bedrijven verlaagd en wil daarmee een duidelijk signaal afgeven om de economische groei te stimuleren. Tevens is er een bedrag van 57 miljard dollar aan liquiditeiten in het banksysteem geïnjecteerd. Dergelijke maatregelen versterken het vertrouwen bij beleggers die de laatste tijd toch al aangetoond hebben om een grotere risicobereidheid te accepteren in de huidige markt.
Wall Street kon de positieve lijn van afgelopen vrijdag voortzetten en sloot opnieuw hoger met nieuwe records.  De Dow en de S&P500 stegen ieder 0,4% hoger en de Nasdaq sloot bijna 0,6% hoger. Azië laat ook een positief beeld zien met China dat nog 0,8% hoger staat, Hong Kong laat een winst zien van 0,6% en in Japan is de handel na een feestdag weer gestart met voor de Niikei een winst van 1,8%. De Crude Oil Future noteert USD 56,65 bij een EUR/USD op 1,11283.

Vanmorgen waren er uit China ook cijfers over de dienstensector waar de inkoopmanagersindex over oktober een lichte daling liet zien van 51,3 naar 51,1. Vanmiddag volgt de VS met om 15.45 uur het cijfer van Markit en om 16.00 uur ISM. De overige landen komen morgen met hun cijfers over de dienstensector. Om 11.00 uur volgen de producentenprijzen (september) van de Eurozone en verder nog uit de VS om 14.30 uur de handelsbalans en om 16.00 uur de openstaande vacatures in september. Bedrijfscijfers zijn er van DSM en Kendrion.


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een stijging van 0.8% werd maandag een slotkoers van EUR 585.6 bereikt, hierdoor bereikt de AEX-index de hoogste slotkoers sinds medio januari 2001. Een positieve kruising van de signaallijn met de MACD indicator begin oktober 2019 op EUR 562.7 initieerde mede de huidige positieve trend. Een rechthoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 583.3 wordt de positieve trend bevestigd. Wij verwachten op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 94. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 50 daags hoogtepunt is bereikt.
  • Een opwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 4 november 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 570,28 (ISIN: DE000KA47VD5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 599,80 (ISIN: DE000KA478C1).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp