Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 6 augustus 2019

Sale!

Vandaag

Na een daling van ruim 7,5% is het goed mogelijk dat koopjesjagers zich voorzichtig zullen melden al blijft de kans op verdere daling nog wel aanwezig.
Wall Street had maandag ook last van de extra zorgen om een handelsoorlog en sloot met de grootste verliezen dit jaar, De Dow verloor 2,9%, de S&P500 leverde 3% in en de Nasdaq sloot zelfs 3,5% lager met het aandeel Apple dat 5,35% verloor. Azië noteert overtuigend lager zonder tekenen van paniek. China laat een verlies zien van 1,3%, Hong Kong noteert 0,7% lager en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting op een verlies van bijna 0,7%. De Crude Oil Future noteert USD 55,26 bij een EUR/USD op 1,12041.

De agenda is nagenoeg leeg met vanmorgen al het nieuws dat de inflatie in Nederland een licht daling laat zien van 2,7% op jaarbasis in juni tot 2,5% in juli. Om 08.00 uur de fabrieksorders van Duitsland over de maand juni en om 10.00 uur ABU-cijfers over de uitzendmarkt. Ook met de bedrijfscijfers blijft het vandaag rustig met uit het buitenland Beiersdorf, Deutsche Post, Rolls-Royce en nabeurs Disney. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is nog Positief.
 
Maandag bedroeg de slotkoers EUR 540.9 ( -2.4%), de AEX-index noteert momenteel de laagste koers sinds begin juni 2019. Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Dit is een normale fase in een opwaartse trend. Negatieve signalen:
•             De Stochastics staat zeer laag met een stand van 3. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
•             De MACD indicator heeft de nullijn neerwaarts doorbroken.
•             Een 20 daags dieptepunt is bereikt.
•             Een neerwaartse koerskloof.
De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit geeft aan dat het positieve advies onder zware druk staat. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 5 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 530,68 (ISIN: DE000CP68GN6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 561  (ISIN: DE000KA1TFK1).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp