Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 31 januari 2019

Fed schakelt terug!

Vandaag

Het tempo waarmee de Fed van plan was om de rente te verhogen lijkt nu toch te worden aangepast waardoor er een soort rentepauze lijkt te ontstaan. Ondanks nog altijd stevige macrocijfers is Fed-voorzitter Powell wellicht toch gezwicht onder de druk van eerdere uitlatingen door Trump of ziet hij inmiddels meer?
Wall Street omarmde de aangepaste houding van Fed en sloot, ondersteund door goede cijfers, hoger met 1,8% winst voor de Dow, de S&P500 steeg 1,55% en de Nasdaq kreeg er zelfs 2,2% bij. De cijfers nabeurs van Facebook, Microsoft en Tesla waren prima maar de resultaten die Samsung vanmorgen liet zien staan verder onder druk. Azië laat een positief beeld zien met China dat 0,7% hoger staat, Hong Kong toont een winst van 0,9% en in Japan sloot de Nikkei ruim 1% hoger. De Crude Oil Future noteert USD 54,61 bij een EUR/USD op 1,14985.

Vanmorgen werd bekend dat de Chinese industrie in januari licht is gestegen van 49,4 naar 49,5 maar daarmee nog altijd op krimp staat. Economen hadden een stand van 49,2 voorzien. De Japanse industrie nam in december met 0,1% af en daar was op een daling van 0,3% gerekend. Op de agenda staan nog de economische groei KW4 van Spanje (09.00 uur) en Italië met de Eurozone om 11.00 uur. Cijfers over de Duitse werkloosheid (januari) volgen om 09.00 uur en die van de Eurozone (december) om 11.00 uur. Uit de VS om 14.30 uur naast de wekelijkse steunaanvragen de arbeidsproductiviteit met de kosten KW4 en om 15.45 uur de inkoopmanagersindex (januari) van Chicago. Royal Dutch Shell en Unilever komen om 08.00 uur met hun kwartaalcijfers en de lijst met buitenlandse bedrijven is weer lang met onder meer Roche, General Electric en nabeurs Amazon.

De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een stijging van 0.7% lag de slotkoers op EUR 518.5. De koers steeg 2.2% over de afgelopen 5 dagen.   Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 523.9 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 97. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags hoogtepunt is bereikt.
  • De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50).

Dit alles onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 30 januari 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 507 (ISIN: DE000CP24M80).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 530,04 (ISIN: DE000CP23169).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp