Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 26 maart 2020

Gissen naar vervolg!

Vandaag

Ondanks de vele noodpakketten blijven er veel vragen over het vervolg van de crisis waarmee iedereen te maken krijgt. Het wachten blijft eerst op signalen dat het ergste van de infecties onder controle is en dat is voor ieder land verschillend zodat risico's van terugkeer ook aanwezig blijven.
Beleggers op Wall Street bleven met gemengde gevoelens reageren op de gigantische noodpakketten die wel tijdelijk lucht zullen bieden maar bij een langere periode nog altijd niet genoeg zullen blijken. De Dow sloot 2,4% hoger en de S&P500 steeg 1,15% terwijl de Nasdaq juist 0,45% verloor. In Azië noteert China nog vrijwel vlak en laat Hong Kong een verlies zien van 0,8%. In Japan loopt het verlies verder op en noteert de Nikkei vlak voor sluiting 4,5% lager. De Crude Oil noteert USD 24,12 bij een EUR/USD op 1,08991.

Op de agenda staan om 08.00 uur het GfK consumentenvertrouwen van Duitsland over april, om 08,45 uur het ondernemersvertrouwen van Frankrijk over maart en van de Eurozone om 10.00 uur de geldgroei over februari. Uit Engeland volgen om 10.30 uur de detailhandelsverkopen over februari en om 13.00 uur het rentebesluit van de BoE. Vanmiddag uit de VS om 13.30 uur, naast de wekelijkse steunaanvragen, de groothandelsvoorraden over februari met het definitieve cijfer BBP KW4.  Verder probeert het CPB verschillende scenario's te maken van de gevolgen van deze crisis. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Door een stijging van 3.0% lag de slotkoers op EUR 475.4. De koers steeg 17.6% over de afgelopen 5 dagen, hiermee laat de AEX-index de grootste stijging zien over de laatste 5 handelsdagen sinds begin augustus 2008. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een lagere koersbodem. Een lagere koerstop op EUR 443.6 is noodzakelijk om de huidige trend in stand te houden. Het niveau wordt momenteel getest en is reeds doorbroken, maar nog niet overtuigend genoeg. Positief signaal is de MACD signaallijn, deze heeft de MACD indicator opwaarts doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 25 maart 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 440,00 (ISIN: DE000KB093Z8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 501,67 (ISIN: DE000KB07611).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp