Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 30 december 2019

Venijn zit in de staart!

Vandaag

Zonder al te veel aandacht te willen schenken aan de waarde van de beweging die vandaag te zien was, kan wel duidelijk gesteld worden dat het venijn vooral in de staart zat.

De AEX opende licht lager op 609,77 punten met kort daarna 610,61 punten als hoogste niveau. Het nieuws bleef beperkt, de handelsvolumes laag en de beweging , tot twee uur voor sluiting, vooral zijwaarts. Na een lichte stijging van het producentenvertrouwen in Nederland, lieten de Duitse cijfers verstek gaan en kwam uit Spanje het definitieve cijfer over de economische groei KW3 die, net als het in het tweede kwartaal, uitkwam op een groei van 0,4%. Via de Europese Commissie kwam nog het nieuws dat zij de besprekingen met de VS willen hervatten over een handelsakkoord. De huidige ontwikkelingen tussen China en de VS zijn hiervoor een goede aanleiding maar het is de vraag of Trump zich hierdoor zal laten beïnvloeden. Uit de VS werd bekend dat de bedrijvigheid in de deelstaat Chicago over de maand december een lichte verbetering liet zien door te stijgen van 46,3 naar 48,9.  Tevens werd bekend dat de aanstaande woningverkopen in november weer een stijging lieten zien van 1,2% (oktober was een daling). Wall Street leek aanvankelijk hoger van start te gaan maar dit gebeurde uiteindelijk niet doordat de rente begon te stijgen en dit voor een aantal beleggers alsnog het startsein was voor winstneming. In korte tijd zakte de AEX van ruim 610 punten naar 606 punten en de slotstand op 605,83 punten was zelfs het laagste niveau van deze handelsdag. De AEX verloor 0,85%, de DAX sloot 0,66% lager en de Euro STOXX50 moest 0,9% terug. Crude Oil noteert USD 61,61 bij een EUR/USD op 1,12104.

De AEX kende slechts drie "stijgers" en dat waren NN Group (0,2%) en Aegon (0,17%) die profiteerden van een hogere rente en Prosus steeg 0,1%.

De AMX deed het duidelijk beter met daar Fugro aan kop en 2,1% winst. Flow Traders kon als kooptip voor 2020 alvast 1,9% stijgen en AMG herstelde 1,6%. Grootste daler binnen de AEX was ASML dat 1,5% verloor. Vopak leverde 1,4% in en Aalberts 1,1%.  Bij de AMX verloor Signify 1,9%, ASMI leverde 1,66% in en WDP 1,6%. 


Morgen sluiten de deuren op het Damrak al om 14.00 uur en blijven een aantal andere beurzen, waaronder Frankfurt, helemaal gesloten!

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp