Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 5 augustus 2019

Oude wijn in nieuwe zakken!

Vandaag

Beleggers hadden opnieuw te maken met een inktzwarte beursdag waarbij de stemming gevoed werd door alles wat met handelsoorlog te maken kon hebben. Op zich geen echte nieuwe feiten en lijkt er dus sprake te zijn van "oude wijn in nieuwe zakken". Ups and downs bij het verloop van alle gesprekken zijn niet nieuw en worden op den duur eens opgelost. De Brexit speelt al enkele jaren en Iran met Noord-Korea blijven regiems om scherp in de gaten te houden. Wat wellicht nieuw is zijn de handelsspanningen tussen Japan en Zuid-Korea maar in hoofdlijnen is de horizon gelijk.

De AEX opende meteen al scherp lager op 547,50 punten nadat China de waarde van de Yuan had losgelaten en de opdracht was gegeven om de import van Amerikaanse landbouwproducten te beperken. Nadat de AEX nog even opveerde tot 548,46 punten, dook de graadmeter van Amsterdam al snel dieper in het rood om lang rond de 544 punten te zweven. Op macro-economisch gebied stonden alleen cijfers over de inkoopmanagersindex van de dienstensector over juli op de agenda met overwegend een afzwakkende groei. In Engeland (van 50,2 naar 51,4) en Italië (van 50,5 naar 51,7) was sprake van een lichte groei terwijl de VS een gemengd beeld liet zien. Zo steeg het cijfer volgens onderzoeksbureau Markit van 51,5 naar 53 maar zakte het belangrijke ISM-cijfer van 55,1 naar 53,7. Het Duitse cijfer zakte van 55,8 naar 54,5 (55,4 verwacht) en voor de Eurozone als geheel bleef de teller steken op 53,2 (was 53,6). Wall Street, dat afgelopen vrijdag de schade nog kon beperken, opende ook diep in de rode cijfers nadat Trump China via een tweet had beschuldigd van manipulatie van haar valuta  Een uur voor sluiting bereikte de AEX 539,65 punten als laagste niveau en sloot uiteindelijk 2,4% lager op 540,94 punten. Ondanks de vakantieperiode zijn de volumes aan de hoge kant. De DAX verloor 1,8% en de Euro STOXX50 leverde 1,9% in. Crude Oil noteert USD 55,06 bij een EUR/USD op 1,12083.

De AEX kende geen enkele stijger terwijl bij de AMX de cijfers van Fagron (+5,7%) en PostNL (+4,8%) goed werden ontvangen. Het aandeel Altice (+2,4%) wist zich eveneens positief te onderscheiden. 

Bij de dalers binnen de AEX dit keer een kwartet dat ieder zo'n 4,4% moest inleveren en dat waren ArcelorMittal, Adyem, DSM en ING. Bij de AMX verloor OCI 6,5%, Fugro leverde 5,8% in en Boskalis 4,3%. Morgen is de agenda vrijwel leeg met eerst de inflatie in Nederland over de maand juli en de fabrieksorders uit Duitsland over juni.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp