Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 15 mei 2020

Lichtpuntjes China!

Vandaag

Op economisch gebied gaat het in China geleidelijk een stukje beter want de detailhandelsverkopen zijn in april weer minder hard gedaald naar -7,5% op jaarbasis versus -15,8 in maart en zelfs -20,5 in februari. Nog beter ging het met de industriële productie in april die weer een lichte groei liet zien van 3,9% van een krimp van 13,5% in februari en in maart met 1,1% kromp. Veel landen doen een beroep op de Chinese industrie om spullen te leveren tegen verdere besmetting.
Wall Street maakte donderdag een opmerkelijke draai terwijl de economische data daar geen aanleiding voor gaven. Een stijging van de olieprijs was eigenlijk het enige houvast voor beleggers echter die werd niet veroorzaakt door meer vraag maar een lagere productie. De Dow kon toch 1,6% herstellen en de bredere S&P500 steeg 1,15%. De Nasdaq sloot 0,9% hoger. Azië noteert hoger met China dat nog 0,2% hoger staat, Hong Kong noteert een winst van 0,3% en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een winst van 0,7%. De Crude Oil Future noteert USD 1,08055.

Vanmorgen waren er ook cijfers over het ondernemersvertrouwen in Nederland KW2 en die zijn dramatisch gekelderd. Volgens het CBS ging het om de laagste stand sinds de meting met een uitkomst van-37,2 versus 6,4 in KW1.  Ook de openstaande vacatures zijn enorm gedaald en wel met ruim 20%! Voorlopige cijfers BBP KW1 zijn er om 08.00 uur van Duitsland, om 09.30 uur van Nederland en om 11.00 uur van de Eurozone (met de werkgelegenheid). Vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de detailhandelsverkopen over april, om 15.15 uur de industriële productie over april en om 16.00 uur de openstaande vacatures over maart met het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen over mei volgens de Universiteit van Michagan. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 2.6% werd donderdag een slotkoers van EUR 499 bereikt. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 3.3% gedaald.   De index bevindt zich binnen in een symmetrische driehoek formatie. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon op EUR 583.3 krijgt de opwaartse trend een verse impuls en liggen hogere koersen in het verschiet. Het opwaarts momentum valt echter tegen. Onder EUR 527 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. Negatieve signalen:
•             De MACD signaallijn heeft de MACD indicator neerwaarts doorbroken.
•             Een neerwaartse koerskloof.
De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (Stochastics(<)50, MA50 daalt) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat het positieve advies onder zware druk staat. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 14 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 490,94 (ISIN: DE000KB281R6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 539,29 (ISIN: DE000KA99VR6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp