Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 5 september 2019

China en de VS gaan weer praten!

Vandaag

China en de VS zullen begin oktober, in Washington, de gesprekken hervatten om uit de impasse van de handelsoorlog te komen, Deze bevestiging kwam van de Chinese vicepremier Liu He na telefonisch contact met de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin.
Wall Street kon, mede door redelijk positieve macrocijfers, het verlies van dinsdag grotendeels wegpoetsen met een Dow die 0,9% hoger kon sluiten, de S&P500 steeg 1,1% en de Nasdaq eindigde met een winst van 1,3%. Azië reageert positief op het nieuws van de hervatting van de gesprekken met China dat 1,6% hoger staat, Hong Kong doet het matig en staat vrijwel vlak en in Japan staat de Nikkei bijna 2,3% hoger. De Crude Oil Future noteert USD 56,26 bij een EUR/USD op 1,10273.

Vanmorgen werd bekend dat de inflatie in Nederland verder is opgelopen van 2,5% in juli tot 2,8% in augustus. Om 08.00 uur zijn er de fabrieksorders (juli) van Duitsland en om 16.00 uur die van de VS. Belangrijk is vanmiddag om 14.15 uur het ADP-banenrapport van de VS over de maand augustus en de inkoopmanagersindex van de dienstensector die om 15.45 uur (Markit) en 16.00 uur (ISM) bekend worden gemaakt. De wekelijkse steunaanvragen komen om 14.30 uur en de olievoorraden om 17.00 uur.

De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De AEX-index is woensdag in trendrichting voor de korte termijn verhoogd naar Neutraal.
 
De vorige Negatieve trend voor de korte termijn (rend: 4.4%) was geldig sinds 07-08-2019. Woensdag werd een slotkoers van EUR 563.5 bereikt na een stijging van 0.8%. Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 2.8% gestegen. De trend werd neutraal nadat de MACD indicator bij een koers van EUR 563.5, begin september 2019 de nullijn opwaarts doorbrak. Het koersbeeld van de AEX-index is neutraal maar momenteel wordt het niveau van EUR 559.2 getest. Bij een duidelijke doorbraak verbetert het technisch beeld. Gegeven het positieve momentum lijkt een doorbraak kansrijk. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 96. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • De MACD indicator heeft de nullijn opwaarts doorbroken.
  • Een 20 daags hoogtepunt is bereikt.
  • Een opwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. De indicatoren geven een mogelijke adviesverhoging aan. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 4 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 551 (ISIN: DE000KA1TU14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,73  (ISIN: DE000KA1TCD3).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp