Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 9 augustus 2019

Focus op economische groei!

Vandaag

Na een aantal dagen van weinig macro-economisch nieuws ligt de focus vandaag bij enkele economische groeidata over het tweede kwartaal met vanmorgen het BBP KW2 van Japan dat uitkwam op +0,4% waar economen een groei van 0,1% hadden voorzien.Engeland volgt om 10.30 uur met de cijfers BBP KW2.
Wall Street haalde opgelucht adem na de meevallende exportcijfers van China met een Dow die 1,4% hoger kon sluiten , de S&P500 steeg 1,9% en de Nasdaq sloot zelfs 2,2% hoger. Azië laat een wisselend beeld zien met China dat nog 0,25% lager staat, Hong Kong noteert vrijwel vlak en in Japan staat de Nikkei op een winst van 0,6%. De Crude Oil Future noteert USD 52,54 bij een EUR/USD op 1,11973.

Vanmorgen werd ook al bekend dat de inflatie in China in juli met 0,4% op maandbasis is gestegen tot 2,8% op jaarbasis waar 2,7% was voorzien. Cijfers over de industriële productie over juni worden verwacht van Nederland, Frankrijk en Engeland en om 08.00 uur de handelsbalans van Duitsland over de maand juni. Uit de VS volgt om 14.30 uur alleen de ontwikkeling van de producentenprijzen over de maand juli,


De standen van de futures voorzien een licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is op woensdag verlaagd naar Negatief.
 
De vorige Neutrale trend voor de korte termijn was geldig sinds 06-08-2019. Door een stijging van 1.7% lag de slotkoers op EUR 548.9, de grootste stijging sinds 140 handelsdagen. De overtuigende uitbraak onder het 20 daags dieptepunt begin augustus 2019 op EUR 539.6 initieerde mede de huidige negatieve trend. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een lagere koersbodem. Een lagere koerstop op EUR 548.9 is nodig voor het behoud van de trend. Dit niveau wordt momenteel getest. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 8 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 529,70 (ISIN: DE000CP68GN6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 559,69  (ISIN: DE000KA1TFK1).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp