Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 2 oktober 2019

Aandacht voor banenrapport VS!

Vandaag

Na de zwakke cijfers over de industrie licht de aandacht vandaag vooral bij het ADP-banenrapport van de VS over de maand september met een consensus op een groei met 153.000 banen in de private sector. Samen met het officiële banenrapport van aanstaande vrijdag kunnen deze cijfers meer duidelijkheid geven over de kracht van de grootste economie van de wereld die gisteren toch onder druk kwam te staan na het teleurstellende ISM-cijfer over de inkoopmanagersindex van de industrie.
Wall Street dook meteen in de rode cijfers zonder dat er sprake was van enige paniek. De Dow verloor 1,3%, de S&P500 leverde 1,2% in en de Nasdaq sloot 1,1% lager. Beleggers gaan er nu meer vanuit dat de Fed. het plan van stimulering zal aanpassen. In Azië blijft China de hele week gesloten en doet Hong Kong weer mee met een klein verlies van 0,1%. In Japan staat de Nikkei op 0,5% verlies mede na een daling van het consumentenvertrouwen dat in september zakte van 37,1 naar 35,6. De Crude Oil Future is gezakt naar USD 54,37 bij een EUR/USD op 1,09345.

De agenda is matig gevuld met om 08.45 uur de autoverkopen in Frankrijk over de maand september en uit de VS om 14.15 uur het ADP-banenrapport, om 15.45 uur de inkoopmanagersindex (september) van de staat New York en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Wellicht dat er vandaag of later deze week ook meer bekend zal worden over het ingediende Brexitplan van Boris Johnson. 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Dinsdag werd een slotkoers van EUR 573.9 bereikt na een daling van 1.1%. De koers daalde 0.2% over de afgelopen 5 dagen. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd door de duidelijke uitbraak boven EUR 569.8, het 25 daags hoogtepunt, begin september 2019. De doorbraak van de koerstop op EUR 548.9 van begin augustus 2019 is een teken van de stijgende trend bij de AEX-index. De laatste tijd neemt het opwaartse momentum wel wat af. Negatief signaal komt van de MACD, de MACD signaallijn heeft de MACD indicator neerwaarts doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 1 oktober 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,45 (ISIN: DE000KA1TUQ7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 591,55 (ISIN: DE000KA1S5A1).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp