Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 13 augustus 2019

Beurs Argentinië onderuit!

Vandaag

De beurs van Argentinië is maandag met ruim 37% onderuit gegaan!. Beleggers maken zich zorgen om de economische hervormingen en de aanstaande verkiezingen waarbij de linkse oppositie aan kracht lijkt te winnen.
Wall Street had ook duidelijk last van deze ontwikkelingen evenals de aanhoudende zorgen om een handelsoorlog en de onrust in Hong Kong. De Dow verloor 1,5% terwijl de S&P500 met de Nasdaq ieder 1,2% moesten inleveren. Azië noteert ook lager met China dat 0,8% verlies laat zien, Hong Kong noteert 1,7% lager en in Japan is de handel weer hervat met de Nikkei die vlak voor sluiting 1,2% lager staat. De Crude Oil Future noteert USD 54,79 bij een EUR/USD op 1,11931.

Op de agenda staan inflatiecijfers (juli) van Duitsland (08.00 uur), Spanje (09.00 uur) en de VS (14.30 uur). Uit Engeland komen om 10.30 uur cijfers over de arbeidsmarkt en uit Duitsland om 11.00 uur de ZEW-index over de maand augustus. Om 12.00 uur volgt dan nog het ondernemersvertrouwen onder mkb'ers over de maand juli. Kendrion en TKH zijn de bedrijven die met cijfers komen. 


De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Maandag bedroeg de slotkoers EUR 542.1 ( 0.0%). Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de stijging 0.2%. De trend werd negatief nadat o.a. het 50 daags dieptepunt op EUR 539.6 uit begin augustus 2019 neerwaarts werd doorbroken. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een lagere koersbodem. Een lagere koerstop op EUR 544.3 is nodig voor het behoud van de trend. Dit niveau wordt momenteel getest. Negatief signaal is de Stochastics, deze staat laag met een stand van 14. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 12 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 529,79 (ISIN: DE000CP68GN6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 559,57  (ISIN: DE000KA1TFK1).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp