Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 11 januari 2019

Aantal faillissementen op laagste punt sinds 2001!

Vandaag

Het aantal uitgesproken faillissementen is in 2018 uitgekomen op 3144 bedrijven (ex eenmanszaken) en staat daarmee op het laagste punt sinds 2001. Het beeld is de laatste maanden wel iets aan het veranderen en neigt vanaf september ook weer licht te gaan stijgen.
Wall Street liet zich vooral leiden door uitspraken van Powell die toch lijkt te zwichten voor de druk van buitenaf om minder haast te maken met het tempo van renteverhogingen. De Dow steeg 0,5%, de S&P500 kreeg er 0,45% bij en de Nasdaq steeg ruim 0,4%. In Azië reageren de beurzen positief op het aangekondigde vervolg van de handelsbesprekingen die nu concreet staan ingepland op 30 en 31 januari in Washington. China staat 0,6% hoger en Hong Kong laat een winst zien van 0,4% terwijl in Japan de Nikkei bijna 1% hoger kon sluiten. De Crude Oil Future loopt verder op en noteert nu USD 52,50 bij een EUR/USD op 1,15221.

Op de agenda staan de industriële productie (november) van Spanje (09.00 uur), Italië (10.00 uur) en Engeland (10.30 uur). Tevens om 10.30 uur de handelsbalans met de economische groei van Engeland en ook die cijfers hebben betrekking op november. Uit de VS komt om 14.30 uur alleen het inflatiecijfer over de maand december.

De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht hogere opening van de AEX!

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.

 

Door een stijging van 0,31% lag de slotkoers op EUR 497,77. De nieuwe neerwaartse richting van het VG 40 begin september 2018 op EUR 538.5 initieerde mede de huidige negatieve trend. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een lagere koersbodem. Positief signaal is de MACD signaallijn, deze heeft de MACD indicator opwaarts doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 10 januari 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 485 (ISIN: DE000CP24C74).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 510 (ISIN: DE000CP23TB9).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp