Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 17 juni 2020

China verhoogt controle op virus!

Vandaag

De aandacht voor verspreiding van het virus krijgt in China meer prioriteit nu het aantal besmettingen zich verder lijkt toe te nemen. Het aantal vluchten van en naar luchthavens staat al weer ter discussie en ook luchtvaartmaatschappijen elders houden hun adem in nu er juist een versoepeling is ingegaan. De economische gevolgen van de afgelopen maanden dreunen nog steeds door want zo bleek de export van Japan in de maand mei met maar liefst 28,3% te zijn gedaald en dat is sinds 2009 niet meer voorgekomen.
Wall Street profiteerde nog van de extra steunpakketten en kon die winsten goed vasthouden. De Dow sloot ruim 2% hoger, de bredere S&P500 won 1,9% en de Nasdaq kon net niet boven de 10.000 punten sluiten en steeg 1,75%. Azië laat een voorzichtig beeld zien met China dat nog 0,2% lager staat, Hong Kong noteert een klein verlies van 0,1% en in Japan staat de Nikkei. voor sluiting, 0,5% lager. De Crude Oil Future noteert stabiel op USD 37,47 bij een EUR/USD op 1,12745.

Op de agenda staan om 08.00 uur uit Engeland de ontwikkeling van de inflatie en de producentenprijzen over de maand mei. Van de Eurozone komt om 11.00 uur de inflatie over mei en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de woningbouw-en bouwvergunningen over mei en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. De OPEC komt in de loop van de dag nog met haar maandrapportage over de oliemarkt. Verder kwam PostNL vanmorgen met een positieve update over de verwachtingen voor het tweede kwartaal. 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een stijging van 3.3% lag de slotkoers op EUR 560. De daling van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 0.3%. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 eind mei 2020 opwaarts krulde. Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Een hogere of minimaal gelijke koersbodem dan EUR 448.5 wordt verwacht, waarmee de opwaartse trend duidelijk intact blijft. Positief signaal is de opwaartse koerskloof. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 16 juni 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 520,56 (ISIN: DE000KB28SU3).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,54 (ISIN: DE000KA991Z4).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp