Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 9 mei 2019

Steeds meer twijfel over handelsdeal!

Vandaag

Dat een handelsdeal was ingeprijsd blijkt wel uit het feit dat bij de huidige tegenwind over een handelsdeal de koersen flink beginnen te zakken. De meest recente uitlatingen zorgen in ieder geval voor steeds meer twijfel onder beleggers en dat vertaalde zich vandaag in een vrij scherpe daling van koersen over een breed front.

De AEX opende lager op 555,16 punten en kwam niet verder dan 556,54 punten. Volgens Trump hebben de Chinezen willen sleutelen aan afspraken die tot nu toe gemaakt waren en is dat de reden dat de VS met extra importheffingen is gaan dreigen. Over en weer volgen de beschuldigingen en dat heeft ongetwijfeld invloed op de sfeer bij gesprekken die vandaag weer beginnen. Tot ver in de middag bleef de stemming gematigd negatief maar vanaf 14.30 uur trad er verslechtering op toen ook de macrocijfers uit de VS bekend werden gemaakt en de invloed van een lagere opening zijn invloed kreeg. De wekelijkse steunaanvragen namen met 2000 af en dat was minder dan voorzien en de groothandelsvoorraden zijn in maart onverwacht gedaald met 0,1%. Verder stegen de producentenprijzen in april met 0,2% na een stijging van 0,6% in maart en is het handelstekort in maart licht gestegen van 49,3 mrd dollar tot 50 mrd dollar (economen hadden een stijging tot 50,2 mrd voorzien). Een andere vorm van zorg kwam van Intel dat de groeiverwachtingen heeft getemperd en ruim 5% in waarde moet inleveren. Bedrijven als ASML en Besi werden hierdoor ook flink geraakt. Op het gebied van bedrijfscijfers viel er vandaag ook weinig positiefs te melden. ArcelorMittal (-6,1%) zag bij gelijke omzet de winst aanzienlijk afnemen maar is positiever over de rest van dit jaar en beleggers in BAM (-14%) waren niet te spreken over de winstgevendheid. Wall Street verkeerde ook in onzekerheid en opende bijna 1,5% lager waardoor het verlies in Amsterdam ook verder opliep tot 1,67% op 549,59 punten. De DAX verloor eveneens bijna 1,7% en de Euro STOXX50 leverde 1,95% in. Crude Oil noteert USD 61,35 bij een EUR/USD op 1,12348.

De AEX kende geen enkele stijger en bij de AMX waren dat er slechts drie met Flow Traders dat bijna 1% kon stijgen, Eurocommercial kreeg er 0,3% bij en Corbion 0,07%.

Grootste daler binnen de AEX was ArcelorMittal dat 6,1% verloor. Aegon en ASML verloren ieder ruim 4%. Bij de AMX was BAM de grootste daler met een verlies van 14,05%. Altice verloor in aanloop naar de cijfers 6,15% en Besi 5,6%.

Morgen zijn er cijfers over de industriële productie (maart) in Nederland, Frankrijk, Italië en Engeland. Cijfers over de handelsbalans (maart) komen van Duitsland en Engeland en uit de VS de inflatie over april. Bedrijfscijfers zijn er van Heijmans, Takeaway en Eurocommercial.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp