Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 1 juni 2019

Hoe nu verder?

Vandaag

Beleggers verkeren nog steeds in een fase van aftasten waarbij het nog niet duidelijk is welke richting gekozen zal worden. Na de neerwaartse doorbraak is deze week ook gebleken dat de huidige markt ook koopjesjagers aantrekt terwijl de macro-economische cijfers een troebel beeld blijven geven. 

De AEX opende vanmorgen licht hoger op 541,96 punten waarbij het in eerste instantie even duurde voordat de weg omhoog werd hervat. Richting het middaguur lukte dat wel met 545,69 punten als hoogste niveau. Beleggers moesten tot die tijd vooral cijfers over de inkoopmanagersindex van de dienstensector verwerken en die gaven een gemengd beeld met lichte verbeteringen  in  Engeland (van 50,4 naar 51), Frankrijk (50,5 naar 51,5) en de Eurozone (van 52,8 naar 52,9), terwijl de situatie in Duitsland (van 55,7 naar 55,4), Italië (van 50,4 naar 50) en Spanje (van 53,1 naar 52,8) een afvlakkende groei lieten zien. Van de Eurozone werd tevens bekend dat de detailhandelsverkopen in april met 0,4% op maandbasis zijn gedaald (verwacht was -0,2%) en de producentenprijzen stegen in diezelfde maand met 2,6% op jaarbasis (maart +2,9%). De stemming veranderde na de bekendmaking van het ADP-banenrapport van de VS dat in mei met slechts 27.000 kon stijgen terwijl een groei van 173.000 was voorzien. De dienstensector in de VS kende twee gezichten met het cijfer van Markit dat zakte van 53 naar 50,9 en het belangrijke ISM-cijfer verbeterde van 55,5 naar 56,9 waar juist een daling tot 55 was voorzien. De wekelijkse olievoorraden in de VS namen toe waardoor de olieprijs weer onder druk kwam te staan. Verder werd uit China nog bekend gemaakt dat het land aan Ford een boete zal opleggen vanwege prijsafspraken en de Europese Commissie overweegt om Italië een boete op te leggen omdat dit land de afspraken over het begrotingstekort niet wil nakomen. Wall Street liet bij opening een verdeeld beeld zien waardoor het ook lang onduidelijk bleef of de AEX de dagwinst kon vasthouden. Met een slotstand op 543,64 punten was er toch nog sprake van 0,46% winst. De DAX sloot nipt hoger en de Euro STOXX50 wist ook slechts 0,17% hoger te sluiten. Crude Oil noteert USD 51,40 bij een EUR/USD op 1,12428.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel KPN dat 2,27% in waarde steeg, RELX herstelde 1,7% en Wolters Kluwer 1,6%. Bij de AMX steeg OCI 3,3%, TomTom 2,54 en Boskalis 2,4%.

Grootste daler binnen de AEX was toch weer ArcelorMittal dat 2,5% verloor. De financials ASR Nederland en ING verloren ieder ruim 0,9%. Bij de AMX verloor het aandeel Takeaway 1,8%, Aperam leverde 1,7% in en Fugro 1,4%

Morgen komen er uit Duitsland eerst de fabrieksorders over april, van de Eurozone het definitieve cijfer BBP KW1 en de ECB komt met haar rentebesluit die wordt opgevolgd door de toelichting van Draghi. Uit de VS volgt naast de wekelijkse steunaanvragen, de handelsbalans over april . 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp