Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 30 september 2019

Chinese noteringen niet in de ban!

Vandaag

De notering van Chinees aandelen op Wall Street komt volgens Washington niet in gevaar en daarmee is een nieuw negatief signaal in het dossier van de handelsoorlog op een zijspoor gezet.

De AEX opende licht lager op 577,12 punten met kort na opening 576,51 punten als laagste niveau. Beleggers reageerden in eerste instantie op het lagere slot van Wall Street en een licht lagere olieprijs. De beter dan verwachte cijfers over de Chinese industrie werden iets later opgepakt in een markt die vandaag opmerkelijk rustig bleef. Uit Duitsland werd bekend dat de werkloosheid in september stabiel is gebleven op 5% en de inflatie behoorlijk is gedaald van 1,4% in augustus tot 1,2% in september. In juli stond deze zelfs nog op 1,7% en dit kan toch wel weer voor aanpassing zorgen bij ramingen en tools de ECB. De detailhandelsverkopen in Duitsland zijn in augustus met 0,5% gestegen en de werkloosheid binnen de Eurozone zakte in die maand van 7,5% naar 7,4%. Het definitieve cijfer van de economische groei KW2 van Engeland bleef, zoals verwacht, steken op -0,2% en uit de VS kwam alleen het nieuws dat de bedrijvigheid in Chicago voor september is gedaald van 50,4 naar 47,1 en dat impliceert dus krimp. Wall Street kon toch hoger van start gaan want naast de ontkenning over de beperking van notering van Chinese aandelen kon er ook aan worden toegevoegd dat er volgende week weer zicht is op hervatting van de gesprekken tussen China en de VS. Bij lage handelsvolumes sloot de AEX toch nog ruim 0,3% hoger op 580,23 punten. De DAX steeg bijna 0,4% en de Euro STOXX50 kreeg er 0,66% bij. Crude Oil noteert USD 55,07 bij een EUR/USD op 1,09030.

Philips was met een winst van 2,3% de grootste stijger binnen de AEX waar DSM 1,75% hoger kon sluiten en Unibail-Rodamco sloot 1,6% hoger. Bij de AMX profiteerde het aandeel PostNL van de goedkeuring voor de overname van Sandd met een koerssprong van 9,9%. Wereldhave steeg ruim 2,5% en ASMI 2,4%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Adyen dat bijna 2,4% verloor. Galapagos leverde 1,5% in en ArcelorMittal 0,8%. Bij de AMX verloor Fugro toch weer 2,55%. Arcadis sloot 1,4% lager en AMG 1,3% in de min.

Morgen gaat de meeste aandacht uit naar de inkoopmanagersindex van de industrie (september) van diverse landen en de Tankan-index van Japan over het derde kwartaal. De deuren van de beurs in China blijven gesloten vanwege een feestdag. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp