Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 13 februari 2020

AEX toont veerkracht!

Vandaag

Het was een handelsdag met twee gezichten waarbij bedrijfsresultaten en virusangst het onderwerp van gesprek bleven en vroege verliezen deels konden worden weggewerkt met een minieme winst als eindresultaat.

De AEX opende licht lager op 626,70 met het aandeel NN Group meteen al als opvallende stijger terwijl branchegenoot Aegon het juist moeilijk had. Het is een beeld dat de laatste tijd steeds vaker terugkomt en onderlinge verschillen binnen een branche fors kunnen oplopen. Het verlies van de AEX liep echter op door toenemende zorgen over het coronavirus dat, met het toepassen van een nieuwe methodiek van metingen, een forse stijging van besmettingen en slachtoffers te verwerken kreeg. Cijfers over de internationale handel van Nederland laten zien dat de gevolgen van het coronavirus goed merkbaar zijn binnen de activiteiten van de Rotterdamse haven waar 20% minder schepen naar China vertrekken. De economische groei BBP KW4 was met +0,4% gelijk aan eerdere kwartalen maar dat betekent ook dat die op jaarbasis mogelijk lager gaat uitvallen dan eerder verwacht. De Europese Unie houdt voorlopig nog vast aan een groei van 1,2% in 2020 en 2021 en het IEA sluit met haar maandrapportage over de oliemarkt aan bij de OPEC die gisteren al een afname van de groeivraag naar olie voorspelde. Rond het middaguur noteerde de AEX 621,98 punten als laagste niveau om vervolgens toch weer te herstellen. Uit de VS werd bekend dat de wekelijkse steunaanvragen met 2000 zijn gestegen en de inflatie over januari is uitgekomen op 0,1% (december was +0,2%). Hoewel Wall Street lager van start ging, bleek al vrij snel dat de verliezen zeer beperkt bleven waarop de AEX aan een ware eindspurt begon en op het hoogste punt van de dag kon sluiten op 629,14 punten (+0,02%). De DAX verloor slechts 0,03% en de Euro STOXX50 sloot 0,2% lager. Crude Oil noteert USD 51,59 bij een EUR/USD op 1,08421.

Het aandeel NN Group was binnen de AEX de absolute topper met een winst van 10,8%. Branchegenoot ASR Nederland kon hiervan wel profiteren en sloot 3% hoger. RELX, dat ook met cijfers kwam, sloot 2,3% hoger. Ook de AMX had zijn eigen parel en dat was Arcadis dat 10,5% hoger kon sluiten op meevallende kwartaalcijfers. De cijfers van SBM Offshore waren ook goed en werden beloond met 6,1% winst en ASMI sloot 2,6% hoger.

Grootste verliezer binnen de AEX was het aandeel Aegon dat juist werd afgestraft en 5,25% verloor. De matige solvabiliteit weegt blijkbaar zwaarder dan de verhoging van het dividend. ABN AMRO, dat gisteren met cijfers kwam, moest vandaag nog eens 3,2% inleveren. Het verlies van Royal Dutch Shell (-2%) is vertekend door ex-dividend. Bij de AMX verloor OCI 3,5% en ondanks een omzetgroei bij Takeaway verloor het aandeel 2,3%. De hogere winst bij Fagron was volgens beleggers ook niet genoeg met 1,8% verlies als resultaat.

Morgen licht het zwaartepunt meer bij het macro-economisch nieuws met het BBP KW4 van Duitsland en de Eurozone en tevens van die laatste de werkgelegenheid KW4. Uit de VS volgen de detailhandelsverkopen over januari, de importprijzen over januari, de industriële productie over januari , de bedrijfsvoorraden over december en het consumentenvertrouwen (Michigan) over februari. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp