Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 19 juli 2019

Belegger blijft hoopvol gestemd!

Vandaag

Recente peilingen onder beleggers laten zien dat met name de particuliere belegger hoopvol gestemd is over het sentiment op de beurzen terwijl professionele partijen voorzichtiger zijn en pensioenfondsen nog steeds worstelen met voldoende rendement vanwege de lage rekenrente.
Wall Street was donderdag in staat om eerdere verliezen volledig weg te poetsen al waren de onderlinge verschillen hier en daar best fors. De Dow sloot nog nipt 0,01% hoger, de S&P500 steeg 0,36% en de Nasdaq eindigde met een winst van 0,27%. Azië laat een positief beeld zien met China dat nog 0,9% hoger staat, Hong Kong noteert 1% hoger en in Japan laat de Nikkei een herstel zien van 1,95%. De Crude Oil Future noteert USD 56,05 bij een EUR/USD op 1,12556.

De agenda is matig gevuld met vanmorgen al de inflatie van Japan die in juni is uitgekomen op 0,6% op jaarbasis en dat is volgens verwachting. Om 08.00 uur de ontwikkeling van de producentenprijzen (juni) in Duitsland en om 10.00 uur de lopende rekening (mei) van de Eurozone. Uit de VS om 16.00 uur alleen het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen over de maand juli (Universiteit van Michigan). Bedrijfscijfers zijn er van Accell Group, Beter Bed en Wessanen met later uit het buitenland American Express, BlackRock en ManPower. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een daling van 0.1% lag de slotkoers op EUR 571.6, voor het eerst in 5 handelsdagen laat de AEX-index nu een daling zien. De trend werd positief nadat o.a. het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019 opwaarts werd doorbroken. Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 571.6 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positief signaal:
-De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 84. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. Negatief signaal:
-De MACD signaallijn heeft de MACD indicator neerwaarts doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 18 juli 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,35 (ISIN: DE000KA1S5L8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 579,55 (ISIN: DE000CY51SK5).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp