Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 23 juli 2020

Veel prikkels!

Vandaag

Beleggers krijgen vandaag te maken met een reeks aan prikkels die het sentiment kunnen beïnvloeden. Naast bedrijfscijfers spelen consumentenvertrouwen en werkgelegenheid een belangrijke rol en uiteraard de laatste ontwikkelingen van het coronavirus.
Wall Street worstelde wel met de zorgen om de relatie tussen de VS en China maar sloot toch hoger met 0,6% winst voor de Dow en de S&P500, terwijl de Nasdaq ruim 0,2% hoger kon sluiten. Nabeurs waren de cijfers van Microsoft en Tesla boven verwachting. In Azië noteert China nog 0,8% lager en laat Hong Kong een winst zien van 0,4%. Japan doet vandaag en morgen niet mee!. De Crude Oil Future noteert USD 42,06 bij een EUR/USD op 1,15855.

Op de agenda staan om 08.00 uur uit Duitsland het GfK consumentenvertrouwen over de maand augustus en van Engeland de detailhandelsverkopen over juni. Uit Frankrijk komt om 08.45 uur het ondernemersvertrouwen over juli en van de Eurozone om 16.00 uur het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen over juli. Vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen en om 16.00 uur de leidende indicatoren over juni. Voor de bedrijfscijfers gaat de aandacht in Nederland vooral naar RELX, Unilever en Sligro met de buitenlandse bedrijven als Daimler, Roche, American Airlines, AT&T en Twitter. Nabeurs volgen dan nog Amazon en Intel. 


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 1.4% werd woensdag een slotkoers van EUR 572.9 bereikt. Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de daling 0.8%. De trend werd positief nadat het VG 40 bij een koers van EUR 522.8 een opwaartse richting aannam. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. Negatief signaal: een neerwaartse koerskloof. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 22 juli 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 552,11 (ISIN: DE000KB5P1P5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 601,82 (ISIN: DE000KA98711).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp