Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 20 juli 2020

Marathon EU-top!

Vandaag

Regeringsleiders van de Europese Unie zullen ook vandaag verder moeten onderhandelen tijdens de EU-top waar nog steeds geen overeenstemming is bereikt over het veel besproken steunfonds van 750 miljard euro. Vanmiddag wordt opnieuw een poging gedaan om tot een compromis te komen waarin ook Rutte zich kan vinden al zal ook Nederland water bij de wijn moeten doen.
Wall Street beleefde afgelopen vrijdag een relatief rustige handelsdag met een verdeeld slot. De Dow sloot 0,2% lager en de S&P500 met de Nasdaq stegen ieder 0,3%. In Azië lijkt China toch te kunnen herstellen van de behoorlijke verliezen die vrijdag werden opgelopen met voorlopig nog een winst van 2,5%. Hong Kong noteert rond het slot van vrijdag en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een verlies van 0,1%. De Crude Oil Future noteert USD 40,47 bij een EUR/USD op 1,14421.

Vanmorgen werd uit Japan bekend dat de export in juni opnieuw fors is gedaald en wel met 26,2% waar economen een daling van ruim 24% hadden voorzien. Om 08.00 uur volgt uit Duitsland de inflatie over juni en om 10.00 uur de lopende rekening van de Eurozone over de maand mei. Bedrijfscijfers zijn er van Philips (beter dan verwacht), Halliburton, Manpower en nabeurs van IBM.


De standen van de futures duiden op een vrijwel vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 0.0% werd vrijdag een slotkoers van EUR 573.8 bereikt. De koers steeg 0.6% over de afgelopen 5 dagen. De nieuwe opwaartse richting van het VG 40 op EUR 522.8 initieerde mede de huidige positieve trend. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Wij verwachten op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 17 juli 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 552,01 (ISIN: DE000KB5P1P5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 590,13 (ISIN: DE000KA991L4).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp