Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 30 juni 2020

Detailhandel in de lift!

Vandaag

Dat er in mei weer meer winkels en zaken de deuren hebben geopend is goed terug te zien in de cijfers van de detailhandelsverkopen. Volgens de nieuwe gegevens van het CBS lag de omzet in mei 8,2% hoger na een daling van 1,1% in april. De volumes stegen met 5,9% en de grootste stijging was vooral terug te zien bij de doe-het-zelf branche terwijl de kledingwinkels het in mei nog moeilijk hadden.
Wall Street begon de handelsweek positief waarbij het sentiment werd gedragen door goede cijfers over de aanstaande woningverkopen. De Dow sloot 2,3% hoger, de S&P500 boekte een winst van 1,5% en de Nasdaq kon 1,2% hoger sluiten. Het aandeel Facebook kon eerdere verliezen vanwege een aangekondigde boycot alsnog ombuigen naar een winst van ruim 2%. Azië laat ook een positief beeld zien met China dat nog 0,8% hoger staat, Hong Kong laat een winst zien van 0,9% en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een winst van bijna 2%. De Crude Oil Future noteert USD 39,48 bij een EUR/USD op 1,12304.

Vanmorgen waren er al cijfers uit China waar de activiteiten binnen de industrie en de dienstensector in juni weer verder boven de >50 zijn uitgekomen en daarmee meer in een groeiscenario terecht zijn gekomen. Volgens de cijfers van de overheid steeg de industrie van 50,6 naar 50,9 en de dienstensector steeg van 53,6 naar 54,4.  Dat dit beeld niet overal gedeeld wordt blijkt uit de cijfers van Japan waar de werkloosheid in mei steeg van 2,5% naar 2,9% (voorzien was 2,3%) en de industriële productie een daling liet zien van 8,4% (verwacht was 5,8%). Op de agenda staan om 08.00 uur de importprijzen van Duitsland over mei en het definitieve cijfer BBP KW1 van Engeland. Inflatiecijfers (juni) zijn er om 08.45 uur van Frankrijk en om 11.00 uur van de Eurozone en vanmiddag uit de VS om 15.00 uur de Case Shiller huizenprijzenindex over april, om 15.45 uur de inkoopmanagersindex van Chicago over juni en om 16.00 uur het consumentenvertrouwen (Conference Board) over juni. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Maandag werd een slotkoers van EUR 560.16 bereikt na een stijging van 0.1%. De daling van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 1.3%. De trend werd positief nadat het VG 40 bij een koers van EUR 522.8 een opwaartse richting aannam. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 29 juni 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 539,78 (ISIN: DE000KB29JZ9).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 589,09 (ISIN: DE000KA991N0).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp