Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 5 september 2019

Handelshoop doet leven!

Vandaag

Een bevestiging van aangekondigde nieuwe gesprekken tussen China en de VS geeft de financiële markten nieuwe hoop al moet er zeker niet te vroeg gejuicht worden want dergelijke scenario's zijn eerder al op niets uitgelopen. Begin oktober zoeken de onderhandelaars in Washington naar nieuwe ruimtes om de vastgelopen gesprekken vlot te trekken en nu maar hopen dat de beide kemphanen zich rustig houden.

De AEX opende meteen al hoger op 567,48 punten waarbij de winst eerst nog even werd afgeremd door een tegenvallend cijfer over de fabrieksorders van Duitsland die in juli op maandbasis met 2,7% zijn gedaald en dat is aanzienlijk meer dan de 1,5% daling die economen hadden voorzien. De AEX zakte terug naar 566,05 punten maar beleggers probeerden vooral moed te putten uit het nieuws over vervolg van de handelsgesprekken. De zorgen om een harde Brexit zijn nog niet voorbij echter de kans hierop is wel duidelijk afgenomen ook al blijft het onduidelijk hoe de Britten hier uit denken te komen. Belangrijk waren de macrocijfers uit de VS die in de middag bekend werden gemaakt. Zo was het cijfer van het ADP-banenrapport over augustus met een uitkomst van 195.000 duidelijk beter dan voorzien (140.000) en ook de fabrieksorders stegen in juli harder dan verwacht met 1,4% i.p.v. 1%. Verder stegen de arbeidskosten in het tweede kwartaal ook harder dan de eerste raming (2,6% versus 2,4%) terwijl de arbeidsproductiviteit volgens verwacht uitkwam op +2,3%. De cijfers van de dienstensector lieten een wisselend beeld zien want volgens Markit was er sprake van een daling van 53 naar 50,7 terwijl het belangrijkere ISM-cijfer beduidend beter uitviel met een stijging van 53,7 naar 56,4 waar 53,8 was voorzien. Tenslotte steeg het aantal steunaanvragen met 1000 en was er een daling te zien bij de olievoorraden. Wall Street ging voortvarend van start en dat trok de AEX naar een slotstand van 569,10 punten en dat is een stijging van precies 1% en tevens het hoogste niveau van deze handelsdag. De DAX steeg 0,85% en de Euro STOXX50 kreeg er 0,9% bij. Crude Oil noteert USD 57,62 bij een EUR/USD op 1,10385.

ASML profiteerde binnen de AEX het meest van de positieve stemming en sloot ruim 5% hoger. ASR Nederland kreeg er 4,65% bij en Aegon 3,8%. Bij de AMX stegen Aperam en Fugro ieder zo'n 4,5% en Wereldhave kon 3,5% herstellen.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel RELX dat 1,8% verloor, Galapagos leverde bijna 1,3% in en Unilever 1,2%.   Bij de AMX verloor het aandeel BAM 1,5%, Altice ging 1,1% omlaag en Flow Traders bijna 0,7%.

Morgen gaat de meeste aandacht naar het officiële banenrapport (augustus) van de VS en zal Fed-voorzitter Powell aan het begin van de avond een toespraak houden. Eerst zijn er uit Duitsland cijfers over de industriële productie over de maand juli en het definitieve cijfer van de economische groei KW2 binnen de Eurozone.  

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp