Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 6 mei 2019

Trump speelt met vuur!

Vandaag

Nieuwe dreigingen van Trump zullen de financiële markten voorlopig beheersen na de mededelingen dat de VS nieuwe importheffingen tegen China deze week nog zal laten ingaan en er een vloot met vliegdekschepen onderweg is naar Iran. Trump speelt daarmee met vuur juist op een moment dat de onderhandelingen met China in de eindfase zouden zitten en de spanningen in het Midden Oosten dreigen te escaleren op basis van "nieuwe aanwijzingen". China heeft al laten weten om uit de onderhandelingen te willen stappen wanneer Trump zijn nieuwe plannen uitvoert!
Wall Street sloot vrijdag nog overtuigend hoger na uitstekende cijfers over de werkgelegenheid. De Dow steeg 0,75%, de S&P500 0,96% en de Nasdaq kreeg er zelfs bijna 1,6% bij. De opmerkingen van Trump zorgen voor veel onrust in Azië met China dat bijna 6% lager staat, Hong Kong noteert ruim 3% lager en doet Japan vandaag nog niet mee. De Crude Oil Future noteert USD 60,53 bij een EUR/USD op 1,11876.

Op de agenda staan vooral cijfers over de inkoopmanagersindex van de dienstensector over april met China dat vanmorgen een lichte groei bekend maakte van 54,4 naar 54,5. Landen die vandaag volgen zijn Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur) en tenslotte de Eurozone om 10.00 uur. Om 11.00 uur de detailhandelsverkopen (maart) binnen de Eurozone. Sysco en Tyson Foods zijn de bedrijven die met hun kwartaalcijfers komen.

De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.

 

Door een stijging van 0.4% lag de slotkoers op EUR 568.7. Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.2% gestegen.   Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio maart 2019 op EUR 552.7 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 82. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 3 mei 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 555,63 (ISIN: DE000CP69DP6).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 577,10 (ISIN: DE000CY51JJ6).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp