Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 4 juli 2019

Wachten op banenrapport VS!

Vandaag

Beleggers hielden zich vandaag koest en deden nauwelijks moeite om nieuwe posities in te nemen. Wall Street bleef gesloten vanwege de viering van Independence Day en belangrijke nieuwsfeiten stonden er niet op de agenda.

De AEX opende een fractie hoger op 573,32 punten met voorbeurs het nieuws dat de inflatie in Nederland weer licht is gestegen van 2,4% in mei tot 2,7% op jaarbasis in juni. Het waren vooral de vliegtickets die duurder werden doordat Pinksteren dit jaar ook in juni viel. Daarna volgde alleen nog de detailhandelsverkopen binnen de Eurozone met in mei een daling van 0,3% op maandbasis. De AEX stond korte tijd onder het slot van woensdag met 572,82 punten als laagste niveau. Het bleef dan ook heel rustig op het Damrak met krap 1,5 punt verschil tussen het hoogste en laagste niveau bij zeer lage handelsvolumes. Bij het klinken van de slotbel stond de AEX op 573,53 punten en dat is een winst van 0,1%. De DAX en de Euro STOXX50 stegen ieder eveneens 0,1% en Crude Oil noteert USD 56,83 bij een EUR/USD op 1,12836.

Het aandeel Takeaway was met 1,7% winst de grootste stijger binnen de AEX waar Aegon en ING eensgezind ieder 1,07% hoger konden sluiten. Bij de AMX herstelde PostNL ruim 2,5% en Altice steeg 2,4% terwijl OCI 2,2% kon herstellen.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Adyen dat bijna 1,3% verloor. Wolters Kluwer verloor 0,7% en IMCD leverde 0,6% in. Bij de AMX verloor TomTom 2,4%, Corbion 1,35% en ASMI ruim 1%. 


Morgen gaat de meeste aandacht naar het officiële banenrapport van de VS over de maand juni met eerst nog de fabrieksorders (mei) van Duitsland en de industriële productie (mei) van Spanje. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp