Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 29 oktober 2019

In afwachting van Fed en groeicijfers VS!

Vandaag

Beleggers deden het vandaag rustig aan en kijken vooral naar morgen wanneer er veel bedrijfscijfers zijn, de Fed. met haar rentebesluit komt en economische groeidata over banen en het derde kwartaal bekend worden gemaakt.

De AEX opende een fractie hoger op 584,12 punten en dat was tevens het hoogste punt van deze handelsdag die gekenmerkt werd door weinig nieuws en een afwachtende houding met lage handelsvolumes. Zo bleef het consumentenvertrouwen in Frankrijk over de maand oktober stabiel op een stand van 104 terwijl er in de VS sprake was van een onverwachte daling. Het cijfer van de Conference Board zakte van 126,3 naar 125,9 waar een stand van 128 was voorzien. Beter dan voorzien waren de aanstaande huizenverkopen in de VS die over september een stijging lieten zien van 1,5% op maandbasis versus 0,7% verwacht. Bedrijfscijfers bleven beperkt tot de small-caps Alfen dat 3,8% kon stijgen en Neways verloor 5,5%. Verder blijven beleggers in afwachting van de ontwikkelingen rondom de Brexit wanneer er vanavond opnieuw gestemd zal worden met als doel om nieuwe vervroegde verkiezingen te krijgen. Labour lijkt zich hiertegen niet langer te verzetten zodat de Britten waarschijnlijk nog voor de feestdagen naar de stembus mogen. De AEX schommelde vrijwel de hele dag onder het slot van maandag met 580,47 punten als laagste niveau met daarna ook weer een licht herstel. Wall Street opende verdeeld en ook daar zijn beleggers terughoudend bij het innemen van nieuwe posities. De AEX sloot ruim 0,3% lager op 581,82 punten. De DAX sloot vrijwel vlak (-0,02
%) en de Euro STOXX50 leverde 0,1% in. Crude Oil noteert USD 55,79 bij een EUR/USD op 1,11095.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel Galapagos dat 1,1% hoger kon sluiten. Adyen herstelde 0,9% en het aandeel NN group 0,8%. Bij de AMX steeg WDP 2,1% en Air France-KLM 1,7%. In aanloop naar de cijfers steeg ASMI 1,3%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Takeaway dat 4% verloor. Aalberts moest 3,8% terug op een adviesverlaging door ABN AMRO en KPN verloor 3,5%. Bij de AMX verloor Wereldhave 2,9% vanwege dividend en TKH met Signify verloren ieder 2,3%.

Morgen krijgen beleggers te maken met een overvolle agenda met eerst uit Japan de detailhandelsverkopen over september, van Nederland de producentenprijzen over september met het producentenvertrouwen over oktober en van de Eurozone het economisch sentiment over oktober. Uit Duitsland de werkloosheid over september en en inflatie over oktober en economische groei KW3 volgen van Frankrijk, Engeland en de VS. Tevens uit de VS het ADP-banenrapport over oktober, de wekelijkse olievoorraden en later in de avond het rentebesluit van de Fed. Bedrijfscijfers zijn er van GrandVision, Heijmans, ICT en nabeurs van ASMI. Daarnaast zijn er ook veel buitenlandse bedrijven die met cijfers komen. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp