Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 11 mei 2020

Rustig vanaf de zijlijn!

Vandaag

Beleggers deden vandaag geen moeite om in actie te komen en dat was begrijpelijk want de agenda met macro-economisch nieuws was leeg en dus werd alles rustig vanaf de zijlijn gevolgd.

De AEX opende nog licht hoger op 522,95 punten en die winst kon in het eerste uur nog worden uitgebreid met 525,11 punten als hoogste niveau. Daar waar de beurs eerst omhoog kon gaan vanwege een versoepeling van de lockdown was dit later op de dag juist de reden om de winst uit handen te geven. Virologen blijven bezorgd over de drukte die steeds meer terug te vinden is in het dagelijks straatbeeld en in het bijzonder dan in steden en parken. Een te vroege versoepeling maakt het risico op een tweede golf aan besmettingen alleen maar groter en die signalen zijn al zichtbaar. In het weinige nieuws viel de olieprijs even op na berichten uit Saoedi-Arabië om de productie in juni verder te beperken. Bij de individuele aandelen viel ArcelorMittal op met een verlies van ruim 16% omdat het bedrijf extra aandelen en convertibles wil uitgeven om schulden af te lossen zodat er een forse verwatering zal plaatsvinden. De cijfers van OCI waren niet slecht maar werden toch "beloond" met 9% koersverlies. Gedurende de dag werd duidelijk dat Wall Street lager zou openen zodat een winst vrij simpel werd omgeruild in een verlies met 515,53 punten als laagste niveau. De zorgen die vanuit de VS werden uitgesproken over de coronacrisis werd niet door iedereen gedeeld zodat er een gemengd beeld ontstond en de AEX 0,05% lager kon sluiten op 520,33 punten. De DAX verloor 0,7% en de Euro STOXX50 leverde 0,8% in. Crude Oil noteert USD 24,51 bij een EUR/USD op 1,08118. De dagwinst bij de AEX ging naar het aandeel Prosus dat ruim 5% kon stijgen.

Galapagos deed het opnieuw goed met 3,9% winst en Ahold Delhaize steeg 2,7%. Bij de AMX was er ruim 4% herstel voor Arcadis, Pharming won 3,4% en Corbion sloot 2,2% hoger.

Grootste daler binnen de AEX was ArcelorMittal dat 16,2% verloor. Unibail-Rodamco verloor 4,2% en ING 2,7%. Bij de AMX verloor OCI 9,3%, TKH sloot 7,3% en dat was vooral het gevolg van ex-dividend en BAM sloot 5,5% lager.

Morgen zijn er inflatiecijfers (april) van China, Nederland en de VS. Tevens van Nederland het aantal faillissementen in april en uit de VS het ondernemersvertrouwen mkb over april.  Aegon komt met de kwartaalcijfers. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp