Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 27 augustus 2019

Chinezen willen consument stimuleren!

Vandaag

Met stimulerende maatregelen wil China de binnenlandse consumptie een nieuwe impuls geven en meer tegenwicht bieden op de tegenwind die het land ervaart door de voortslepende handelsoorlog.

De AEX opende licht lager op 542,13 punten nadat voorbeurs nieuwe cijfers over de economische groei van Duitsland een bevestiging gaven van een beperkte krimp van 0,1% in KW2. Dat cijfer was volgens verwachting maar werd toch gezien als een bevestiging van de zorg die er heerst over de economische groei van de grootste economie binnen Europa. Uit Frankrijk waren voorbeurs ook als cijfers over de maand augustus met een consumentenvertrouwen die stabiel bleef op 102 en het ondernemersvertrouwen liet een kleine stijging zien van 101 naar 102. Beide cijfers ogen goed en zijn ruim boven het lang jaarlijks gemiddelde. De AEX nam alle tijd om het verlies heel rustig weg te werken en kreeg een extra impuls op het nieuws uit China dat de binnenlandse bestedingen wil oppeppen. Uit de VS werd nog bekend dat huizenprijzen van koopwoningen in grote steden in juni een fractie gestegen zijn maar wel minder dan voorzien en het consumentenvertrouwen (Conference Board) zakte in augustus licht van 135,8 naar 135,1. Wall Steet ging hoger van start en dat trok de AEX omhoog met 547,54 punten als hoogste niveau en een uiteindelijke slotstand op 547,28 punten (+0,7%). De DAX steeg 0,6% en de Euro STOXX50 kreeg er 0,65% bij. Crude Oil noteert USD 53,90 bij een EUR/USD op 1,10934.

Bij de AEX kon IMCD ruim 2,2% herstellen en steeg Galapagos 2,15% terwijl RELX 2,1%  hoger kon sluiten. Bij de AMX was er 2,6% herstel voor Wereldhave, Eurocommercial steeg 2% en WDP bijna 1,5%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Takeaway dat 1,9% verloor. Aalberts leverde 0,8% in en Vopak ruim 0,5%. Bij de AMX verloor AMG ruim 1,9%, Basic-Fit verloor 0,9% en BAM 0,8%.

Morgen is de agenda matig gevuld met uit Duitsland het consumentenvertrouwen over september en uit de VS de wekelijkse olievoorraden. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp