Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 20 mei 2020

Teugels en beleggers gaan los!

Vandaag

Het laten vieren van de teugels is voor beleggers toch weer de reden om aan de koopkant te opereren en koersen verder te laten herstellen.

De AEX opende vanmorgen licht lager op 517,73 punten met kort daarna 517,52 punten als laagste niveau. Naast een lager slot van Wall Street waren er diverse macro-economische cijfers van eigen bodem waarbij vooral de sterk opgelopen werkloosheid opviel. Na een half uur handel werd de weg omhoog weer ingeslagen dat mede werd gestimuleerd door hogere standen van de futures in de VS. Beleggers durven blijkbaar weer verder vooruit te kijken nu steeds meer landen de maatregelen versoepelen terwijl op korte termijn de zorgen nog torenhoog aanwezig blijven. Winstwaarschuwingen van de Rabobank en ASR-Nederland werden voor kennisgeving aangenomen. Van Engeland werd bekend dat de inflatie in april is uitgekomen op 0,8% op jaarbasis en in maart was dat nog 1,5%. Voor de Eurozone bleef de inflatie in april steken op slechts 0,3% en het consumentenvertrouwen liet voor mei zelfs een lichte verbetering zien van -22 naar -18,8 waar -23,8 was voorzien. Uit de VS werd bekend dat de wekelijkse olievoorraden weer licht zijn gedaald en Trump zich weer druk maakt over China door het land als schuldige aan te wijzen van deze crisis. De sfeer was opvallend positief en werd bevestigd door een hogere opening van Wall Street. De AEX sloot ruim 2% hoger op 531,06 punten en dat is maar een fractie onder de top van vandaag (531,31 punten). De DAX en de Euro STOXX50 stegen ieder ruim 1,3% en Crude Oil noteert USD 33,24 bij een EUR/USD op 1,09885.

De tech-aandelen deden het goed met bij de AEX ASML dat 4,15% hoger kon sluiten. Philips steeg 3,7% en Prosus 3,2%. Bij de AMX steeg Besi 5,5%, Altice sloot in aanloop naar de cijfers 4,8% en OCI 3,8%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel ASR Nederland dat 2,5% verloor na de winstwaarschuwing. Galapagos zakte 1,95% en Unibail-Rodamco 1,6%. Bij de AMX verloor NSI 4,7%, Grandvision sloot 3% lager en Intertrust 2,3%. 


Morgen (Hemelvaartsdag), zijn de beurzen wel geopend en zal de meeste aandacht uitgaan naar de samengestelde inkoopmanagersindex over mei van diverse landen en de wekelijkse steunaanvragen van de VS.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp