Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 14 maart 2019

Uitstel of referendum?

Vandaag

Het Britse parlement moet vanavond weer een keuze maken over het vervolg van de Brexit waarbij het dit keer zal gaan om het opschuiven van de deadline en misschien zelfs een nieuw referendum. De regering zelf overweegt uitstel met 3 maanden tot eind juni en een woordvoerder van de EU liet weten dat uitstel bespreekbaar is mits hieraan een duidelijk plan ten grondslag ligt.

De AEX opende licht hoger op 539,96 punten en dat was tevens het laagste punt van deze handelsdag. Beleggers putten vooral moed uit het verloop van de stemmingen in het Britse parlement met mogelijk uitzicht op een nieuw referendum. In ieder geval is er onvoldoende draagvlak voor een "no-deal" waardoor een mogelijke chaos niet aan de orde lijkt te zijn. In de ochtend werd bekend dat de definitieve inflatie in Duitsland (1,5%) en Frankrijk (1,3%) in februari een fractie (0,1%)zijn gestegen. Voor Duitsland was er nog wel een tegenvaller met een nieuwe raming van de economische groei die voor 2019 neerwaarts is bijgesteld van 1,1% naar 0,6% terwijl de groei over 2020 juist naar boven toe is bijgesteld (van 1,6% naar 1,8%). Verder had de Duitse beurs last van tegenvallende cijfers bij Lufthansa met een aandeel dat 6,5% verloor. Uit de VS bleek dat de wekelijkse steunaanvragen met 6000 zijn toegenomen en dat is meer dan verwacht. De importprijzen stegen in februari met 0,6% versus 0,1% in januari en 0,4% voorzien. Tenslotte nam het aantal nieuwe huizenverkopen in januari af met 6,9% en dat is toch wel weer fors. Ondanks een gemengde start van Wall Street ging de AEX, gesteund door een hogere olieprijs, op jacht naar een nieuw jaarrecord en die werd gevonden in een slotstand van 544,19 punten en dat is een winst van 0,9%. De DAX steeg toch nog 0,13% en de Euro STOXX50 steeg 0,56%. Crude Oil noteert USD 58,60 bij een EUR/USD op 1,13016. De OPEC maakte, een dag later dan gepland, bekend dat de productie in februari verder is teruggeschroefd met 220.000 vaten per dag. 


Altice was weer eens de grootste stijger binnen de AEX met ruim 3% winst, Unibail-Rodamco steeg ruim 2% en RELX 1,95%. Bij de AMX was Adyen opnieuw de grootste stijger met dit keer 2,3% winst. Intertrust steeg ruim 2% en BAM 1,65%.

Opnieuw weinig dalers bij de AEX met dit keer wel ArcelorMittal als uitschieter en 2,4% verlies. Vopak verloor 0,4% en Aalberts 0,2%. Bij de AMX verloor IMCD 1,2%, AMG 0,95% en Flow Traders 0,7%.


Morgen komst de BoJ met haar rentebesluit en zijn er van eigen bodem cijfers over de handelsbalans en de detailhandelsverkopen in januari. Inflatiecijfers komen dit keer van Italië en de Eurozone en uit de VS de Empire State Index over maart, de industriële productie over februari, de openstaande vacatures over januari en het consumentenvertrouwen volgens de Universiteit van Michigan over maart.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp