Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 9 juli 2019

Opruimen vuile was of voorbode?

Vandaag

Na Samsung, BAM en BASF kwamen vandaag Danske Bank en het Chinese Geely (ondermeer Volvo), in aanloop naar het cijferseizoen, alvast met een winstwaarschuwing. Gaat het om het opruimen van de vuile was of is het een voorbode voor meer slecht nieuws?

De AEX opende licht lager op 568,13 punten en bleef steken op 568,38 punten als hoogste niveau. Het macro-economisch nieuws bleef beperkt tot een daling van de detailhandelsverkopen van Italië die in mei met 0,7% zijn gedaald en uit de VS het nieuws dat het vertrouwen onder mkb'ers in mei licht is afgenomen van 105 tot 103,3. Tevens zijn de openstaande vacatures in diezelfde maand gedaald van 7,4 mln. tot 7,3 mln. Bedrijfsnieuws was er vooral in de vorm van adviesverlagingen voor Randstad -4,2%, ArcelorMittal -5,5% en Fugro -8,6% terwijl PepsiCo, ondanks beter dan verwachte resultaten bijna 1% verloor.  Wall Street liet bij opening een wisselend beeld zien en de AEX sloot ruim 0,5% lager op 566,28 punten. De DAX verloor 0,85% en de Euro STOXX50 leverde 0,4% in. Crude Oil noteert USD 57,92 bij een EUR/USD op 1,12066. 

Het aantal stijgers binnen de AEX bleef beperkt met KPN als grootste winnaar en 1,65% winst. Unibail Rodamco met Galapagos stegen ieder 1%. Bij de AMX kon BAM bijna 1,9% herstellen van de zware klap die gisteren werd opgelopen. Eurocommercial steeg 1,1% en Flow Traders 0,7%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel ArcelorMittal dat 5,5% verloor. Randstad leverde 4,2% in en Aalberts Industries 1,5%. Bij de AMX verloor Fugro 8,6%, Besi 5,2% en AMG ruim 5%. 

Morgen zijn er eerst inflatiecijfers (juni) uit China en cijfers over de industriële productie (mei) in Nederland, Frankrijk, Italië en Engeland. Tevens uit Engeland de handelsbalans en de economische groei over de maand mei en uit de VS de groothandelsvoorraden over mei en de wekelijkse olievoorraden. Powell zal namens de Fed. vanaf 16.00 uur een verklaring afleggen voor het Huis van Afgevaardigden en later op de avond volgen de notulen van de Fed. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp