Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 10 juni 2019

Trump voorziet deal! 

Vandaag

Na een uitstel van de importheffingen voor Mexico werd er vandaag flink gespeculeerd over een mogelijke ontmoeting eind deze maand tussen Xi en Trump tijdens de G20-top in Japan. Hoewel de Chinezen zelf zwijgen druppelen uit de VS signalen dat zo'n ontmoeting heel goed kan en Trump zelf liet weten dat de Chinezen zelf meer haast hebben bij het verkrijgen van een deal. 

De AEX opende hoger op 552,61 punten en kwakkelde lang rond de 552 punten. Een aantal Europese beurzen bleven gesloten op Tweede Pinksterdag en in Amsterdam bleven de omzetten ook beperkt. Matig economisch nieuws kam uit Engeland waar het handelstekort in april steeg met 2,7 mrd. Britse pond tot 15,6 mrd. De economische groei nam in april op maandbasis met 0,4% af na een daling van 0,1% in maart en de industriële productie zakte op maandbasis met 2,7%. Uit de VS werd alleen bekend dat het aantal openstaande vacatures in april is gelijk gebleven op 7,5 miljoen. Wall Steet vervolgde de opmars zodat de AEX in de tweede helft van de middag opnieuw richting de 554 punten trok om bijna 0,6% hoger te sluiten op 553,40 punten. De beurs van Frankfurt bleef gesloten en de Euro STOXX50 sloot 0,24% hoger. Curde Oil noteert USD 53,80 bij een EUR/USD op 1,13146. 


Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel ArcelorMittal dat bijna 4,5% kon herstellen. Galapagos steeg 4,3% en ING 2,2%. Bij de AMX steeg Besi 2,45%, Aperam herstelde 2,2% en Fugro met Altice ieder ruim 1,7%. Grootste daler binnen de AEX was IMCD dat ruim 1% moest inleveren. Unilever verloor bijna 0,6% en NN Group 0,4%. Bij de AMX verloor Intertrust ruim 1% en Eurocommercial met OCI verloren ieder 0,5%.  

Morgen is de agenda matig gevuld met de werkloosheid (april) van Engeland en uit de VS het ondernemersvertrouwen en de producentenprijzen over mei. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp