Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Vrijdag 31 juli 2020

Meer oog voor krimp!

Vandaag

Hoewel het niet als een verrassing gezien kan worden, is de krimp van de economie voor beleggers toch hoger dan door velen voorzien. Voor de Eurozone is de krimp in het tweede kwartaal uitgekomen op 12,1% waar een daling van 11,3% was verwacht. Spanje lijkt met -18,5% het hardst geraakt en het officiële cijfer van Nederland laat nog even op zich wachten maar zal op ongeveer 11% uitkomen.

De AEX opende vanmorgen hoger op 551,14 punten en kon de winst in de eerste uren nog uitbouwen met 556,89 punten als hoogste niveau. De uitstekende kwartaalcijfers van Apple, Amazon en Facebook, (Alphabet viel tegen) die gisterenavond nabeurs bekend werden gemaakt, gaven belegger toch hoop maar dat beeld veranderde met de bekendmaking van het voorlopig cijfer van de economische groei KW2 van de Eurozone. Het tweede kwartaal viel natuurlijk vrijwel volledig in de periode van de lockdown maar stiekem werd toch gehoopt op minder krimp. De AEX leverde hierop het grootste gedeelte van de winst in met beleggers die verder in afwachting bleven van nog meer bedrijfscijfers en macro-economisch nieuws. Bij dit laatste ging de aandacht uit naar de persoonlijke inkomens en uitgaven waarbij de inkomsten in juni met 1,1% afnamen en dat is harder dan verwacht en de bestedingen zijn met 5,6% gestegen en dat is beter dan voorzien. De arbeidskosten zijn in het tweede kwartaal met 0,5% gestegen (0,6% verwacht). Terwijl Wall Street mocht rekenen op een hogere opening, bleef de AEX schommelen rond de 553 punten. Het beeld verslechterde echter weer bij de publicatie van het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen volgens de Universiteit van Michigan. Het cijfer daalde in juli van 78,1 naar 72,5 waar eerder nog gerekend was op 73,2. Samen met tegenvallende bedrijfscijfers van Exxon en Chevron werd in Amsterdam het aandeel RD Shell opnieuw geraakt met een daling van 2,5%. De graadmeter van Amsterdam dook in rap tempo onder het slot van donderdag en sloot, door de slothandel, op het laagste punt van de dag op 545,29 punten en dat is een verlies van 0,7%. De DAX verloor ruim 0,5% en de Euro STOXX50 leverde ruim 1% in. Crude Oil noteert USD 39,78 bij een EUR/USD op 1,17923.

Grootste stijger binnen de AEX was Adyen dat bijna 2,7% hoger kon sluiten. ASMI steeg 2,6% en ArcelorMittal bijna 2%. Bij de AMX steeg het aandeel Basic-Fit 7,9% op beter dan verwachte cijfers. Altice kon 5,9% hoger sluiten en Eurocommercial herstelde 3,2%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Royal Dutch Shell dat 2,5% verloor. Unilever leverde bijna 1,5% in en Wolters Kluwer 1,4%. Bij de AMX was er 6% verlies voor Pharming, Arcadis leverde 2,65 in en Air France-KLM 2,35%.  

Maandag is de eerste handelsdag van een nieuwe maand met dan veel aandacht voor de inkoopmanagersindex van de industrie over juli. Bedrijfscijfers zijn er dan van Heineken en PostNL. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp