Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 13 mei 2020

Tweestrijd!

Vandaag

Dat versoepeling van de lockdown ook een keerzijde heeft blijkt telkens wanneer de angst voor een tweede besmettingsgolf toeneemt. Dat gevoel wordt vooral aangewakkerd door landen die sjoemelen met de cijfers over het virus en beperking van de economische schade belangrijker vinden dan de daadwerkelijke bestrijding van het virus. Het zorgt voor een tweestrijd tussen hoop en angst en zal de komende tijd ook terug te vinden zijn in het sentiment op de financiële markten.
Wall Street had ook duidelijk te maken met deze situatie want het land lijkt hopeloos verdeeld over het vervolg van de crisis zodat eerdere winsten op dinsdag werden ingewisseld voor toch wel forse verliezen. De Dow verloor 1,9% en de S&P500 met de Nasdaq sloten ieder ruim 2% lager. Azië laat een licht verdeeld beeld zien met China dat nog 0,1% lager staat, Hong Kong laat juist een winst zien van 0,2% en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een verlies van 0,4%. De Crude Oil Future noteert USD 25,42 bij een EUR/USD op 1,08517.  

Op de agenda staan vanmorgen om 08.00 uur eerst cijfers uit Engeland met de handelsbalans en de industriële productie over maart en de voorlopige cijfers over de economische groei KW1. Van de Eurozone komt om 11.00 uur de industriële productie over maart en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de producentenprijzen over april en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Verder zal Fed-voorzitter Powell om 15.00 uur nog een toespraak houden en komt de OPEC vandaag nog met haar maandrapport over de oliemarkt. Bedrijfscijfers waren er vanmorgen van ABN AMRO (€ 395 miljoen verlies) en TUI (€ 763 miljoen verlies). Boskalis komt later vandaag met een update. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Dinsdag bedroeg de slotkoers EUR 520.4 ( 0.0%). In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 2.1% gestegen. De trend werd positief nadat o.a. het VG 40 op EUR 512.2 eind april 1920 opwaarts werd doorbroken. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon op EUR 583.3 wordt de positieve trend bevestigd. Onder EUR 527 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 12 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 499,88 (ISIN: DE000KB283U6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 540,52 (ISIN: DE000KA99VR6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp