Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 1 juli 2019

Nice guy, but......

Vandaag

Gedragen door de "one man show" van Trump ging de beurzen, op deze eerste handelsdag van een nieuwe maand (en kwartaal), wel heel voortvarend van start waarbij de AEX op jacht ging naar een nieuw jaarrecord. De vraag is echter of er na dit weekend wel zo veel veranderd is?

De AEX opende met een stevige winst op 568,43 punten en dat was ook lang tevens het laagste niveau van deze handelsdag. Beleggers waren blij met de ontmoeting tussen Trump en Xi met als maximaal resultaat dat er voorlopig geen nieuwe heffingen worden ingevoerd. Een bliksembezoek aan de grens tussen Noord- en Zuid-Korea zorgde tevens voor ontspanning in die regio met wellicht een handreiking tot nieuwe onderhandelingen. Toch was er vandaag belangrijk nieuws te verwerken over de inkoopmanagersindex van de industrie over de maand juni en die waren lang niet altijd goed. Na de lichte krimp in China bleek het (NEVI) cijfer van Nederland te zijn gedaald van 52,2 naar 50,7 en dat is het laagste niveau van de afgelopen 6 jaar. Van de overige Europese landen scoorde eigenlijk alleen Frankrijk boven verwachting met een stijging van 50,6 naar 51,9. Het Duitse cijfer kwam uit op een lichte verbetering van 44,3 naar 45 maar betekent nog altijd dat er sprake is van krimp (onder de 50). Spanje duikelde van 50,1 naar 47,9, Italië van 49,7 naar 48,4 en Engeland van 49,4 naar 48. Voor de Eurozone als geheel kwam het cijfer uit op 47,6 (van 47,7 waar 47,8 was voorzien). De geldgroei binnen de Eurozone steeg in mei nog met 4,8% waar een stijging met 4,6% was verwacht en de werkloosheid zakte in mei van 7,6% naar 7,5%. In de VS was het beeld over de industrie opnieuw verdeeld met een lichte stijging volgens onderzoeksbureau Markit (van 50,5 naar 50,6) en het belangrijke ISM-cijfer zakte van 52,1 naar 51,7 waar 51,3 was voorzien. De bouwuitgaven lieten in mei een daling zien van 0,8% op maandbasis. De AEX kon de winst in eerste instantie nog uitbreiden tot 571,15 punten maar leverde vrij snel na opening van Wall Street een deel van de winst weer in om uiteindelijk 1,16% hoger te sluiten op 568,27 punten. De DAX steeg bijna 1% en de winst van de Euro STOXX50 bleef steken op 0,7%. Crude Oil noteert USD 58,65 bij een EUR/USD op 1,12866.

Aegon en ASML waren met ieder zo'n 3,1% winst de grootste stijgers binnen de AEX waar ASR Nederland ruim 2% kon stijgen en Philips bijna 2%. Bij de AMX steeg Besi 5,8%, ASMI kreeg er 5,6% bij en AMG herstelde 3,66%.

Grootste daler binnen de AEX was Adyen dat 1,9% verloor. Takeaway leverde 0,5%$ in en KPN 0,2%. OCI was met 2,57% de grootste daler binnen de AMX. Flow Traders verloor 1,5% en Aperam 0,5%. 


Morgen is de agenda een stuk rustiger met, na het rentebesluit van Australië, de detailhandelsverkopen (mei) van Duitsland en de ontwikkeling van de producentenprijzen (mei) binnen de Eurozone. Uit de VS volgt alleen de inkoopmanagersindex van de staat New York (juni) en de OPEC vergadert ook morgen verder over een verlenging van de productiebeperking. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp