Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 6 augustus 2019

Koopjesjagers krijgen nog geen grip op herstel!

Vandaag

Terwijl de financiële markten snakken naar herstel, kregen de koopjesjagers nog onvoldoende grip en sloten veel beurzen toch weer lager.

De AEX opende lager op 538,85 punten en winst daarna al vrij snel te herstellen na een meevallend slot in Azië en hogere standen van de futures in de VS. Bovendien stegen de fabrieksorders in Duitsland in juni met 2,5% op maandbasis na een daling van 2% in mei. Op jaarbasis is er nog altijd sprake van een daling van 3,6%. In de ochtendsessie kon de AEX het verlies ombuigen met rond 13.00 uur een hoogste stand op 543,43 punten. Het waren vooral koopjesjagers die de moed bijeen hadden geraapt met hoop op een technisch herstel. Gebrek aan vertrouwen zorgde ervoor dat het herstel niet kon doorzetten nadat Trump via een tweet had laten weten dat hij de huidige situatie als comfortabel omschreef. Wall Street ging nog overtuigd hoger van start maar werd ook snel geconfronteerd met aarzeling waardoor de AEX als nog op verlies kwam en bijna op het laagste punt moest sluiten op een stand van 537,28 punten en dat is een verlies van 0,7%. De DAX verloor 0,8% terwijl de cijfers van Beiersdorf (+3,2%) en Deutsche Post (+2,3%) goed werden ontvangen. De Euro STOXX50 leverde 0,6% in. Crude Oil noteert USD 54,28 bij een EUR/USD op 1,12008.

Takeaway was met een winst van 1,7% de grootste stijger binnen de AEX waar KPN 1,6% hoger kon sluiten en IMCD bijna 0,7%. Bij de AMX steeg PostNL 3,9%, Air France-KLM kreeg er 3% bij en BAM 1,95%.

Grootste daler binnen de AEX was opnieuw ArcelorMittal dat 2% verloor. Aegong verloor 1,7% en ING 1,15%. Bij de AMX verloor Flow Traders 2,25%, AMG leverde 1,7% in en Boskalis 1,6%.

Morgen is de agenda opnieuw matig gevuld met eerst de industriële productie van Duitsland over de maand juni en uit Frankrijk cijfers over de export en de betalingsbalans over juni. Uit de VS volgen de wekelijkse olievoorraden. Bedrijfscijfers zijn er van ABN AMRO, Ahold Delhaize, Corbion en Hunter Douglas

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp