Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 8 november 2018

Europese Commissie voorziet groeivertraging!

Vandaag

Volgens de nieuwste berekeningen van de Europese Commissie zal de Nederlandse economie minder hard groeien van 2,8% in 2018 naar 2,4% in 2019. Ook voor 2020 wordt een groeivertraging verwacht die volgens de herfstraming zal uitkomen op 1,8%. Volgens dezelfde raming zal de inflatie in 2019 versnellen van 1,6% naar 2,5% in 2019 en in 2020 weer terugvallen naar 1,8%. De AEX opende licht hoger op 530,61 punten en deed daarmee opnieuw een poging om de weestandzone te doorbreken echter net als gisteren lukte ook deze aanval niet want de AEX kwam niet verder dan 531,61 punten. Er waren vandaag ook niet zoveel aanknopingspunten met als belangrijkste de handelsbalans van Duitsland waar de export in september met 0,8% op maandbasis afnam en de import zakte met 0,4%. De zorgen om Italië kregen weer aandacht nadat de EU in het najaarsrapport liet weten dat het begrotingstekort van Italië zal oplopen tot boven de 3%. Italië zelf rekent met andere cijfers en zegt dat de gebruikte cijfers van de EU niet kloppen. Hoe dan ook zakte de beurs van Milaan met 0,7%. Verder werd bekend dat de wekelijkse steunaanvragen in de VS met 1000 zijn afgenomen en het wachten is nu op het rentebesluit van de Fed waarvan slechts 7% van de ondervraagden verwacht dat er nu al een nieuwe renteverhoging zal plaatsvinden en 70% verwacht een volgende stap in december. De AEX gaf de winst heel geleidelijk uit handen en sloot 0,1% lager op 528,48 punten. De DAX verloor 0,6% en de Euro STOXX50 leverde 0,4% in. Crude Oil noteert USD 61,18 bij een EUR/USD op 1,14169.

ABN AMRO was met 3,9% winst de grootste stijger binnen de AEX. Nadat het aandeel gisteren een zeer wisselend beeld liet zien in reactie op de cijfers, herstelde het aandeel vandaag overtuigend. NN Group steeg 1,9% en Aegon ruim 1,7%. Bij de AMX herstelde Takeaway 3,2%, Intertrust kreeg er 1,9% bij en TomTom  1,57%.

Grootste daler binnen de AEX was Vopak dat 2,7% verloor. Philips leverde 1,6% in en ASML 0,7% ondanks een mooie uitleg van een uitstekende outlook tot 2025. Bij de AMX werd de daling van 8,4% bij Eurocommercial veroorzaakt door ex-dividend waardoor BAM de echte grootste daler was met 6,4% verlies in reactie op de kwartaalcijfers. Beleggers zijn niet te spreken over de marges waarmee het bedrijf werkt. PostNL verloor 4,8%.

Morgen zijn er cijfers over de industriële productie (september) in Nederland, Frankrijk en Engeland met van de laatste ook de economische groei KW3. Uit de VS volgen de producentenprijzen over oktober, de groothandelsvoorraden over september en het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen van november. Kwartaalcijfers zijn er van Eurocommercial en Boskalis.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2018 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp