Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 27 juni 2019

China stelt voorwaarden aan hervatten gesprekken!

Vandaag

Het is maar net wie er aan het woord is! Gisteren liet de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, nog weten dat een handelsakkoord met China voor 90% gereed is en vandaag lieten Chinese functionarissen weten dat Amerika eerst het verbod en sancties tegen Huawei moet intrekken voordat er een hervatting van de gesprekken kan plaatsvinden.

De AEX opende licht hoger op 559,37 punten en bleef al vrij snel steken op 559,89 punten. Tot iets voor het middaguur schommelde de graadmeter nog rond de 559 punten maar de bekendmaking van de Chinese voorwaarden maakten een abrupt einde aan de periode van hoop. De AEX dook vrijwel ineens naar 554,38 waarna er ruimte kwam voor enige bezinning en een voorzichtig herstel kon optreden. Als belangrijkste agendapunten kon er gereageerd worden op een lichte daling van het consumenten- en ondernemers vertrouwen van Italië en ook het consumentenvertrouwen binnen de Eurozone liep in juni iets verder terug van -6,5 tot een stand van -7,2. Het economisch sentiment binnen de Eurozone zakte van 105,2 naar 103,3 waar economen een stand van 104,6 hadden voorzien. Verder steeg de inflatie van Duitsland in juni naar 1,6% op jaarbasis waar 1,4% was voorzien. Uit de VS kwam het nieuws dat de wekelijkse steunaanvragen met 10.000 zijn gestegen, het definitieve cijfer BBP KW1 bleef staan op 3,1% en de aanstaande woningverkopen stegen in mei met 1,1% op maandbasis terwijl er op jaarbasis sprake is van een lichte daling. Opvallend was verder het nieuws van BASF dat het bedrijf 6000 banen wil schrappen en Ford overweegt in België en Duitsland zelfs 12.000 banen (20%) te schrappen. Wall Street liet een wisselend beeld zien waardoor het lastig bleef om richting te kiezen en de AEX uiteindelijk 0,13% verloor op 557,53 punten. De DAX steeg nog wel 0,2% en de Euro STOXX50 sloot vrijwel vlak. Crude Oil noteert USD 59,46 bij een EUR/USD op 1,13646.

ING was met 1,9% winst de grootste stijger binnen de AEX waar Aegon 1,4% hoger kon sluiten en Randstad ruim 1% kon herstellen. Bij de AMX was er opvallend en eensgezind herstel voor AMG, PostNL en Basic-Fit die ieder ruim 4% hoger konden sluiten.

Grootste daler binnen de AEX was Heineken dat 1,7% verloor. Wolters Kluwer leverde 1,6% in en KPN 1,5%. Bij de AMX waren slechts drie dalers en dat waren Fagron dat 0,7% verloor, Signify verloor 0,2% en TKH 0,1%.

Morgen start de G20 in Japan en is er uit datzelfde land ook nieuws over de industriële productie en de werkloosheid in mei. Definitieve cijfers over de economische groei KW1 zijn er van Spanje en Engeland en voorlopige inflatiecijfers (juni) van Frankrijk, Italië en de Eurozone. Uit de VS volgen de persoonlijke inkomens en uitgaven over mei, de inkoopmanagersindex van Chicago over juni en het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen (juni) volgens de Universiteit van Michigan. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp