Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 26 september 2019

Gedreven door hoop en ABN AMRO als Zwarte Piet!

Vandaag

De AEX koerste, na een matige start, volledig op basis van nieuwe hoop op een handelsdeal, met aan boord toch een Zwarte Piet in de hoedanigheid van ABN AMRO dat de grootste daling sinds de beursgang moest verwerken doordat er onderzoeken gestart worden naar witwaspraktijken die via bepaalde kantoren mogelijk hebben plaatsgevonden.

De AEX opende licht lager op 573,18 punten met kort daarna 572,92 punten als laagste niveau. Het aandeel ABN AMRO lag vanaf de start van de handel al dwars en verloor bij opening zo'n 8% van zijn waarde. Voorbeurs waren er meevallende cijfers over het consumentenvertrouwen van Duitsland dat voor de maand oktober een lichte stijging laat zien van 9,7 naar 9,9 bij een verwachting van 9,7. Ook de cijfers van de geldgroei binnen de Eurozone waren in de maand augustus met 5,7% stijging beter dan voorzien (5,1%). De AEX kroop al vrij snel omhoog waarbij het sentiment vooral gedreven werd door hernieuwde hoop op een handelsdeal tussen China  en de VS. Woensdagavond werd al een deal met Japan bekend gemaakt en werd een aanstaande deal met China als "dichterbij dan verwacht" omschreven. In ieder geval is China weer bereid om sojabonen uit de VS te accepteren en ook dat zorgde voor handelshoop die de AEX weer dicht bij de 580 punten bracht met 579,14 punten als hoogste niveau. Uit de VS werd bekend dat de wekelijkse steunaanvragen met 3000 zijn gestegen (2000 verwacht) het definitieve cijfer van de economische groei, volgens verwachting is blijven staan op 2%, de groothandelsvoorraden in augustus met 0,4% zijn gestegen en de aanstaande huizenverkopen stegen in augustus met 1,6% op maandbasis. Wall Street leek nog wel licht hoger te willen openen maar de belangrijkste indices daar doken al vrij snel in het rood. Er zijn vandaag verschillende kopstukken van de Fed. die spreektijd krijgen en later in de middag kwam uit China nog het nieuws dat de verkoop van elektrische auto's fors achter blijft bij de verwachtingen. De AEX moest een klein deel van de winst afstaan en sloot 0,75% hoger op 577,72 punten. De DAX steeg 0,4% en de Euro STOXX50 kon 0,55% hoger sluiten. Crude Oil noteert USD 55,54 bij een EUR/USD op 1,09359.

Bij de stijgers binnen de AEX gingen de uitgevers aan kop met RELX dat 2,3% hoger kon sluiten en Wolters Kluwer kreeg er 2,2% bij. DSM steeg 1,7%. Bij de AMX ging AMG opnieuw aan kop met 4,1% winst. Eurocommercial herstelde 3,3% en OCI 2,3%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel ABN AMRO dat 12,6% verloor vanwege onderzoeken naar witwaspraktijken. ArcelorMittal verloor 3,95% en Philips ruim 0,9%. Bij de AMX verloren Fugro en Aperam ieder 2,7% en Altice leverde 2,5% in.

Morgen zijn er eerst cijfers over het producentenvertrouwen (september) in Nederland. Uit Frankrijk een voorlopig inflatiecijfer over september en van Italië het consumenten- en ondernemersvertrouwen over september. Van de Eurozone het definitieve consumentenvertrouwen met het economisch sentiment in september en uit de VS de orders duurzame goederen over augustus, de inkomens en bestedingen over augustus en het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen (september) volgens de Universiteit van Michigan. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp