Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 19 mei 2020

Focus op ZEW-index!

Vandaag

Na de zeer sterke winsten van maandag zullen beleggers vandaag hun focus hebben op de ZEW-index van Duitsland met het economisch sentiment over de maand mei. Gisteren liet Merkel nog weten dat zij samen met haar Franse collega Marcron een overeenstemming heeft bereikt voor een extra steunfonds van nog eens € 500 miljard naast de € 540 miljard die al door de EU is goedgekeurd. Hieruit zou de conclusie getrokken kunnen worden dat de kans op nog meer economische tegenslag groot is. Goedkeuring van dit plan moet nog plaatsvinden en de cijfers over de ZEW-index geven meer inzicht.
Wall Street was in de ban van het nieuws over een mogelijk vaccin tegen het virus en kreeg daarnaast steun van Powell die in een interview liet weten dat de Fed. nog veel ruimte heeft voor extra steunpakketten. De Dow sloot 3,85% hoger, de S&P500 eindigde met een winst van 3,15% en de Nasdaq won 2,4%. Azië noteert ook hoger met China dat nog 0,5% winst laat zien terwijl Hong Kong en Japan, voor sluiting ieder zo'n 2% hoger noteren. De Crude Oil Future noteert USD 31,76 bij een EUR/USD op 1,09128.

Vanmorgen waren er cijfers over de industriële productie van Japan met een definitief cijfer over maart dat niet meer werd bijgesteld en uitkwam op een krimp met 3,7% op maandbasis. Het CBS kwam voor Nederland met cijfers over de industrie in het eerste kwartaal met hier een afname van 2,7% op jaarbasis. Het cijfer van de ZEW-index volgt om 11.00 uur en vanmiddag om 14.30 uur uit de VS de woningbouw en bouwvergunningen over april. 


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Neutraal.
 
Door een stijging van 3.9% lag de slotkoers op EUR 519.9. Een mogelijke symmetrische driehoek formatie is in de maak. Bij een doorbraak van de bovengrens op EUR 583.3 is dit een feit en wordt het technisch profiel sterker. Het opwaartse momentum valt echter tegen. Onder EUR 527 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. Positief signaal is een opwaartse koerskloof. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). De indicatoren geven per saldo een neutraal beeld. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 18 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 491,02 (ISIN: DE000KB281R6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 539,17 (ISIN: DE000KA99VR6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp