Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 17 maart 2020

Beurzen blijven aan de beademing!

Vandaag

De beurzen geven het beeld van een zware operatie waarna de patiënt op de recovery belandt en in afwachting is van uiteindelijk herstel. Duidelijk is dat er allerlei maatregelen noodzakelijk zijn om deze nachtmerrie te doen kunnen vergeten maar de ernst van de zaak is bijna bij iedereen voldoende duidelijk dat het opvolgen van instructies de enige weg is naar verbetering.
Op Wall Street schrokken beleggers van de toespraak die Trump hield en waaruit viel op te merken dat er mogelijk langer rekening gehouden moet worden met de gevolgen van het virus. De Dow verloor 12,9%, de S&P500 sloot 12% lager en de Nasdaq leverde 12,3% in. In Azië ogen de beurzen vanmorgen rustig met China dat nog 0,7% lager staat en Hong Kong laat voorzichtig een plusje zien van 0,1%. In Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting op een minimale plus van 0,06%. De Crude Oil Future is licht gestegen naar USD 29,90 bij een EUR/USD op 1,11716.

Op de agenda staan om 10.30 uur de werkloosheid van Engeland over januari en om 11.00 uur uit Duitsland de ZEW-index met het economisch sentiment over maart. Vanmiddag uit de VS om 13.30 uur de detailhandelsverkopen over februari en om 14.15 uur de industriële productie over februari. Om 15.00 uur volgen nog de openstaande vacatures over januari met het vertrouwen onder huizenbouwers over maart.  


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Maandag werd een slotkoers van EUR 416.8 bereikt na een daling van 3.7%, hierdoor zet de AEX-index de laagste slotkoers neer sinds eind mei 2016.   Het technisch beeld van de AEX-index is zeer zwak. De doorbraak van de koersbodem van eind januari 1920 op EUR 539.4 en de voorgaande lagere koerstop zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de dalende trend wordt verwacht. Negatieve signalen:
•             De Stochastics staat zeer laag met een stand van 11. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
•             Een 200 daags dieptepunt is bereikt.
•             Een neerwaartse koerskloof.
De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een neerwaartse trend met een negatief momentum. Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 16 maart 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 388,06 (ISIN: DE000KB07P35).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 441,98 (ISIN: DE000KB07VQ9).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp