Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 12 september 2019

Trump "trakteert" China!

Vandaag

Met een typische Trump-actie heeft Trump bekend gemaakt dat de extra importheffingen tegen China met 2 weken worden uitgesteld vanwege de viering van hun 70e verjaardag op 1 oktober. Het is vooralsnog niet meer dan een gebaar waar beleggers in ieder geval wel blij mee zijn.
Wall Street had geen last van de herdenking van 9/11 en sloot overtuigend hoger met 0,85% winst voor de Dow, de S&P500 steeg 0,7% en de Nasdaq wist zelfs ruim 1% hoger te sluiten. Azië staat overwegend hoger met China dat 0,5% winst laat zien terwijl Hong Kong vooralsnog 0,2% lager staat. In Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting 1% hoger. De Crude Oil Future noteert USD 56,26 bij een EUR/USD op 1,10145.

Vanmorgen werd al bekend dat de machine-orders in Japan, over juli gemeten, met slechts 0,1% zijn toegenomen na een stijging van ruim 6% in juni en de export van Nederland is in juli op jaarbasis met 1% gestegen na een stijging van 1,1% in juni en 1,5% in mei. Vandaag zijn er inflatiecijfers (augustus) van Duitsland (08.00 uur), Frankrijk (08.45 uur) en de VS (14.30 uur). Het IEA komt om 10.00 uur met haar maandrapport over de oliemarkt en van de Eurozone komt om 11.00 uur de industriële productie over juli. De meeste aandacht gaat ongetwijfeld uit naar het rentebesluit van de ECB dat om 13.45 uur wordt verwacht met aansluitend vanaf 14.30 uur de toelichting door Draghi. Tevens om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen van de VS. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


 
De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag werd een slotkoers van EUR 573.2 bereikt na een stijging van 0.8%. Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 1.7% gestegen. De overtuigende uitbraak boven het 25 daags hoogtepunt begin september 2019 op EUR 569.8 initieerde mede de huidige positieve trend. De doorbraak van de koerstop op EUR 548.9 van begin augustus 2019 en het bijbehorende opwaartse momentum bevestigen de stijgende trend bij de AEX-index. Positieve signalen:
•             De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 99. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
•             Een 20 daags hoogtepunt is bereikt.
•             Een opwaartse koerskloof.
De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 11 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560 (ISIN: DE000KA1TUQ7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,51  (ISIN: DE000KA1TCD3).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp