Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 13 januari 2020

In afwachting van nieuwe ronde kwartaalcijfers!

Vandaag

Beleggers hadden vandaag geen richtinggevend nieuws te verwachten en deden het heel rustig aan waardoor de handelsvolumes laag bleven en dat veroorzaakte juist meer beweging dan noodzakelijk. Morgen start vanuit de VS een nieuwe ronde met kwartaalcijfers van bedrijven en dus lieten beleggers zich niet verleiden tot het innemen van nieuwe posities.

De AEX opende vrijwel vlak op 610,48 punten en het topje werd bereikt op 611,36 punten na krap een uur handel. Na de cijfers over het aantal faillissementen in Nederland stonden er alleen enkele cijfers uit Engeland op de agenda en die hadden betrekking op de maand november dus inmiddels al weer achterhaald. De industriële productie nam op maandbasis met 1,2% af en het tekort op de handelsbalans groeide met ruim 9 miljard Britse pond tot GBP 36 miljard. Het mag duidelijk zijn dat met dergelijke cijfers de economische groei ook niet goed was met in november een krimp van 0,3%. De AEX kon in eerste instantie nog lang rond de 610 punten balanceren maar in de tweede helft van de dag verloor de graadmeter van Amsterdam alsnog meer terrein en dat kwam mede door een lagere olieprijs en de bankensector die onder druk kwam te staan na het nieuws dat ABN AMRO vanaf 1 april aanstaande, als eerste Nederlandse grote bank,  de spaarrente gaat verlagen naar 0%. Terwijl de futures in de VS op "groen" bleven staan zakte de AEX verder weg met 606,49 punten als laagste niveau. Een hogere opening van Wall Street, waar vooral Tesla opviel met een winst van ruim 7%, deed de AEX nog wel licht herstellen maar de slotstand op 608,90 punten betekende toch een verlies van 0,25%. De DAX en de Euro STOXX50 bleven precies in het spoor van de AEX en de Crude Oil is gezakt naar USD 58,43 bij een EUR/USD op 1,11378.

ArcelorMittal was met 2% winst de grootste stijger binnen de AEX waar Adyen 1% steeg en vervolgens Unibail-Rodamco, Heineken en ASML met ieder krap 0,2% winst. Bij de AMX steeg AMG toch weer 2% en ASMI deed het met 1,7% winst ook nog goed. Altice met Aperam stegen ieder 1,4%.

Grootste daler binnen de AEX was Galapagos dat 1,9% moest inleveren. ABN AMRO verloor 1,7% en het aandeel NN-Group verloor 1,4%. Hekkensluiter bij de AMX was PostNL dat 2,55% verloor. OCI leverde 2,2% in en Corbion 1,9%.

Morgen is de agenda met macro-economisch nieuws opnieuw slecht gevuld met van China de handelsbalans over december en uit de VS het ondernemersvertrouwen onder mkb'ers  en de inflatie over december. Bedrijfscijfers worden verwacht van BlackRock, Citigroup, JP Morgan en Wells Fargo. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp