Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 28 januari 2019

Let's talk about it!

Vandaag

Het wordt de hoogste tijd dat China en de VS verder gaan praten over het handelsconflict en ook redelijk snel tot een oplossing gaan komen. Het voortslepende conflict duurt al veel te lang en dreigt steeds meer sporen na te laten die als zand fungeren in een goed geoliede machine (economie).

De AEX opende licht lager op 512,79 punten en dat was een lauwe reactie op het (tijdelijk) beëindigen van de shutdown en een matig slot van Azië. Toch wist de AEX nog redelijk te herstellen met 514,05 punten als hoogste niveau. Redelijke cijfers over de geldgroei binnen de Eurozone zorgden voor een steuntje in de rug. De geldgroei van 4,1% in december was namelijk beter dan verwacht (3,8%) en het cijfer van november (3,7%). Vervolgens gooide een winstwaarschuwing van Nvidia roet in het eten en het aandeel verloor ook al snel zo'n 13% aan marktwaarde. De winstgroei van Caterpillar bleef ook onder verwachting en zette het aandeel 9% lager. Richting de lagere opening van Wall Street verloor de AEX steeds meer terrein met 509,32 punten als laagste niveau. Een lichte verbetering van de Chicago Fed-index (december van 0,21 naar 0,27) gaf nog enig tegengewicht maar een daling van de olieprijs met ruim 3% verspeelde alle hoop op enig herstel vandaag.  De AEX sloot ruim 0,8% lager op 510,88 punten. De DAX verloor 0,6% en de Euro STOXX50 leverde eveneens 0,8% in. Crude Oil noteert USD 51,68 bij een EUR/USD op 1,14359.

Galapagos was met 1,3% winst de grootste stijger binnen de AEX. KPN met Unibail-Rodamco stegen ieder ruim 0,9%. Bij de AMX was TKH de grootste stijger met 2,2% winst. WDP steeg 1,6% en Wereldhave 1,35%.

De rode lantaarn bij de AEX ging naar Royal Dutch Shell dat 2% verloor, ASR Nederland leverde 1,56% in en ING met Akzo ieder 1,2%. Bij de AMX verloor Adyen 3,2%, SBM Offshore 2,7% en AMG 1,8%.

Morgen zijn er eerst cijfers over het consumentenvertrouwen (januari) van Frankrijk en uit de VS de S&P Case-Shiller huizenprijsindex (november) en het consumentenvertrouwen (Conference Board) over januari. Bedrijfscijfers zijn er morgen van NSI, Philips, SAP, Harley Davidson en nabeurs van Apple.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp