Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 14 mei 2020

Zorgen om VS!

Vandaag

Beleggers beginnen zich toch meer zorgen te maken over de toestand in de VS. De toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell veroorzaakte meer onrust dan verwacht doordat er een vorm van onmacht in doorklonk. Economen voorzien inmiddels een krimp van 6,6% voor de grootste economie van de wereld en dat is zorgelijk.
Wall Street zag de verliezen verder oplopen met een Dow die 2,2% verloor, de S&P500 zakte 1,75% en de Nasdaq sloot 1,55% lager. Azië haakt aan bij het sentiment met overwegend verliezen. In China is de schade nog beperkt tot 0,65%, Hong Kong noteert 1,3% lager en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een verlies van 1,5%. De Crude Oil Future noteert USD 25,53 bij een EUR/USD op 1,08061.

De agenda is slecht gevuld met om 08.00 uur de definitieve inflatie van Duitsland over april en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen met de ontwikkeling van de importprijzen in april. Bedrijfscijfers zijn er nog van Pharming, SBM Offshore en Sif.  


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 1.6% werd woensdag een slotkoers van EUR 512.2 bereikt. Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de stijging 1.3%. De index bevindt zich binnen in een symmetrische driehoek formatie. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon op EUR 583.3 krijgt de opwaartse trend een verse impuls en liggen hogere koersen in het verschiet. Onder EUR 527 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 13 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 498,90 (ISIN: DE000KB283U6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 539,32 (ISIN: DE000KA99VR6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp