Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 3 september 2019

Amerikaanse industrie onder druk!

Vandaag

De gevolgen van de handelsoorlog worden steeds meer zichtbaar voor de Amerikaanse industrie waardoor het de vraag blijft hoelang partijen bereid blijven om niet concreet tot een oplossing te komen. Trump lijkt in ieder geval geen haast te willen maken en probeert nog steeds zout in de wonden van China te strooien terwijl de economie van de VS zelf ook hinder ondervindt. 

De AEX opende licht lager op 558,73 punten en beleefde, los van enkele korte uitschieters, een rustige handelsdag met kleine verliezen die iets breder werden gedragen. Kort na opening stond voor korte tijd 556,48 punten als laagste stand op de borden en dat niveau kwam later in de middag terug toen de cijfers over de Amerikaanse industrie bekend werden gemaakt. In de ochtend werd alleen bekend dat de producentenprijzen binnen de Eurozone in juli op maandbasis met 0,2% zijn gestegen na een daling van 0,6% in juni. Belangrijker waren de cijfers over de industrie van de VS waar Markit  nog net een afnemende groei kon melden van 50,4 naar 50,4 terwijl het ISM-cijfer zakte van 51,2 tot 49,1 waar een stand van 51 was voorzien. Verder werd nog bekend dat de bouwuitgaven in juli met 0,1% zijn gestegen (juni -0,7% en +0,3% voorzien). Beleggers hielden tegelijk de situatie in Engeland in de gaten waar tegen sluiting van de beurs nog bekend werd dat Boris Johnson zijn meerderheid is kwijtgeraakt na het opstappen van een partijgenoot. Het wordt nu dus echt spannend wanneer er een stemming gaat plaatsvinden. Ondanks het feit dat de Dow al snel 1% lager stond, sloot de AEX slechts 0,13% lager op 559,01 punten terwijl de DAX en de Euro STOXX50 ieder ruim 0,3% moesten prijsgeven. De Crude Oil noteert USD 53,45 bij ee EUR/USD op 1,09663.

De AEX kende maar weinig stijgers en dit keer de voeding aan kop met Unilever en Heineken die ieder 0,8% hoger konden sluiten en Adyen steeg 0,5%. Bij de AMX won Aperam opnieuw terrein met dit keer 1,7% winst. OCI herstelde 1,25% en Boskalis 0,6%.

Het mogelijk afketsen van de overname door Takeaway zorgde voor een koersdaling van 5,9% voor het aandeel. Unibail met NN-Group verloren ieder 1,9%. Bij de AMX verloor TKH ruim 2% en Altice met Fugro ieder bijna 1,8%. 

Morgen gaat de meeste aandacht uit naar de inkoopmanagersindex van de dienstensector nadat China en Japan eerst hun samengestelde cijfers over augustus  bekend hebben gemaakt. Van de Eurozone komen de detailhandelsverkopen over de maand juli en uit de VS cijfers over de handelsbalans (juli.) Later op de avond volgt het Beige Book en Christine Lagarde zal voor een hoorzitting verschijnen  van het Europees Parlement. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp