Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 14 mei 2019

Gematigde toon geeft ruimte voor herstel!

Vandaag

Na de verharding van maandag waren de leiders van China en de VS vandaag een stuk gematigder over een vervolg van gesprekken die een einde moeten maken aan de voortslepende handelsoorlog. Tijdens de volgende G20-top zullen de twee kemphanen ruimte maken om hierover te praten en ondertussen zullen beleggers geduld moeten hebben.

De AEX opende licht hoger op 546,02 punten waarbij beleggers direct nog niet veel zin hadden om aan de koopzijde te opereren. In eerste instantie zakte de AEX terug tot 544,73 punten om van daaruit de weg omhoog vooralsnog te herpakken. Van eigen bodem was ondertussen bekend geworden dat de economische groei KW1, volgens voorlopig cijfers, zal uitkomen op 0,5% en dat is gelijk aan het laatste kwartaal van 2018. Tegenvallend was het Duitse cijfer over het economisch sentiment over mei. De ZEW-index zakte van +3,1 naar -2,1 waar economen nog een stijging tot +5 hadden voorzien. Opmerkelijk was hierop nauwelijks een reactie te zien op de beurs en dat werd vooral veroorzaakt door een stijging van de olieprijs. Berichten over een aanval met drones, door Houthi's, op Saudische olie-installaties zorgden voor  onrust bij de handelaren waardoor de olieprijs begon te stijgen. Uit Engeland werd bekend dat de werkloosheid in het eerste kwartaal van 2019 is gedaald van 3,9% naar 3,8% en vanuit de Eurozone werd gemeld dat de industriële productie in maart met 0,3% is afgenomen. Later in de middag kwam uit de VS het bericht dat het vertrouwen onder mkb'ers in april is gestegen van 101,8 naar 103,5 en de importprijzen zijn in april met 0,2% op maandbasis toegenomen. Met steun van aantrekkende futures in de VS klom de AEX verder omhoog om op het hoogste punt van de dag te sluiten op 550,65 punten en dat is een winst van 1,17%. De DAX steeg bijna 1% en de Euro STOXX50 kreeg er 1,3% bij. Crude Oil noteert USD 61,97 bij een EUR/USD op 1,12085. 

Het herstel zorgde voor veel stijgers met binnen de AEX Adyen dat 4,16% hoger kon sluiten, ASML herstelde 3,1|% en DSM 2,76%. Bij de AMX profiteerde Arcadis met een herstel van 5,35%, Fugro deed dat met 5,14% winst en BESI sloot 4,74% hoger.

Dalers binnen de AEX bleven beperkt tot Vopak dat 0,43% verloor, Ahold Delhaize leverde 0,41% in en Unilever 0,34%. Bij de AMX verloor Flow Traders 0,47%, GrandVision 0,27% en WDP 0,15%.

Morgen krijgen beleggers te maken met een volle agenda met uit China de industriële productie en de detailhandelsverkopen over april. Uit Duitsland het voorlopig cijfers BBP KW1 en van de Eurozone volgt een tweede raming. Uit de VS komen de Empire State Index met het vertrouwen onder huizenbouwers over mei, de industriële productie met de detailhandelsverkopen over april, de bedrijfsvoorraden over maart en de wekelijkse olievoorraden. Bedrijfscijfers zijn er nog van ABN AMRO en Euronext.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp