Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 21 oktober 2019

Even geduld a.u.b!

Vandaag

Geheel in stijl kreeg premier Johnson van "Mister Speaker" Bercow te horen dat een stemming over de Brexit-deal er vandaag nog niet inzit. De situatie is ten opzichte van afgelopen zaterdag nog niet echt gewijzigd en een debat over de aanpassing van de wet moet morgen (dinsdag) nog plaatsvinden en dus zit er voor Boris niks anders op dan geduld te tonen.

De AEX opende licht hoger op 573,42 punten op een handelsdag die vrij rustig verliep en 572,88 punten als laagste liet zien. Na de zwakke cijfers over de handelsbalans van Japan werd werd voorbeurs nog bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in september met 0,1% zijn gestegen. De volumes bleven laag vanwege de herfstvakantie en beleggers waren in afwachting van een eventuele stemming over de Brexit-deal die er uiteindelijk dus niet kwam. Lagarde liet ondertussen weten dat het gedrag van Trump een serieuze bedreiging is voor de wereldeconomie terwijl Trump zelf bekend maakte dat de onderhandelingen met China voorspoedig verlopen.  Cijfers van SAP +2,5% waren goed en werden ook als goed beoordeeld terwijl de omzetdaling bij Halliburton toch nog met een koerssprong van ruim 7% werden beloond. Moeilijkheden zijn er nog steeds voor Boeing dat vandaag nog eens 3,5% lager van start ging. Een licht hogere opening van Wall Street bracht de AEX nog naar 576,60 punten als hoogste niveau en bij sluiting stond er nog een winst van ruim 0,5% op 575,92 punten. De DAX steeg 0,9% en de Euro STOXX50 won 0,6%. Crude Oil noteert USD 53,39 bij een EURUSD op 1,11429.

ArcelorMittal mocht zich dit keer weer eens melden als grootste stijger bij de AEX met een winst van 2,6%. ASML herstelde 2,2% en Aalberts sloot 2,1% hoger. Bij de AMX steeg Fugro opnieuw 4,3% en Air France-KLM kreeg er 3,3% bij. ASMI deed het bovengemiddeld goed en sloot 2,8% hoger.

Grootste daler binnen de AEX was Takeaway dat 3,3% verloor. Akzo Nobel verloor in aanloop naar de cijfers 1,5% en KPN sloot 1,05% lager. Bij de AMX verloor Altice 1,3%, Corbion leverde 1% in en Flow Traders 0,9%.

Morgen zijn er van Nederland eerst cijfers over de consumptie in augustus en het consumentenvertrouwen in oktober. Uit de VS komen de bestaande woningverkopen over september. Bedrijfscijfers zijn er van Randstad en Brill. Uit het buitenland aangevuld door UBS, Novartis, Whirlpool, Harley Davidson, Procter & Gamble en United Tech. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp