Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 11 februari 2020

Beleggers tonen lef!

Vandaag

Terwijl het coronavirus nog altijd niet in bedwang is, tonen beleggers steeds meer lef en zetten bestaande records op scherp of worden zelfs doorbroken.

De AEX opende hoger op 621,52 punten en dat was tevens het laagste punt van deze handelsdag die rustig en positief verliep. De stijging was te danken aan een hoger slot op Wall Street en ook Azië toonde vandaag veerkracht. In de ochtend waren er cijfers uit Engeland waar het tekort op de handelsbalans in december met 0,5 miljard pond afnam tot 29,3 miljard pond, de industriële productie bleef vrijwel gelijk maar zakte op jaarbasis wel met 1,8% en het voorlopig cijfer BBP KW4 was gelijk aan KW3 met op jaarbasis een groei van 1,1%. Het ondernemersvertrouwen onder mkb'ers in de VS steeg in januari van 102,7 naar 104,3 en het aantal openstaande vacatures nam in december af tot 6,4 miljoen (6,8 miljoen in november). De meeste aandacht ging echter uit naar de verklaring die Fed-voorzitter Powell moest afleggen voor het Congres en waarmee het beleid van de centrale bank wordt bevestigd. Powell liet weten dat eerdere economische zorgen, zoals een handelsoorlog, hebben plaatsgemaakt voor onduidelijkheid rondom de gevolgen van een wereldwijd virus en dat die ontwikkelingen nauwkeurig gevolgd worden. Waar mogelijk en noodzakelijk zullen er maatregelen genomen worden en daarmee namen beleggers genoegen. Nadat de AEX in eerste instantie stabiel rond de 623 punten bewoog, ontstond er tijdens de verklaring ruimte om verder te stijgen met 625,21 punten als hoogste niveau. Met een slotstand van 623,85 punten sloot de AEX 1,1% hoger en een nieuw jaarrecord. De DAX steeg 1% met TUI (+12,3%) en Delivery Hero (+4,85%) als positieve uitschieters op goede cijfers. De Euro STOXX50 steeg bijna 0,9%. Crude Oil noteert USD 50,27 bij een EUR/USD op 1,09196.  

De dagwinst bij de AEX ging naar Prosus dat bijna 4,1% in waarde steeg. Aalberts Industries sloot 3% hoger en ASML 2,65%. Bij de AMX steeg AMG toch weer 5,4% en Air France-KLM veerde 4,9% op. Takeaway deed het prima met 4,1% winst.

De dalers binnen de AEX bleven beperkt met Randstad dat 0,7% verloor na matige cijfers. Akzo Nobel leverde 0,6% in en Ahold Delhaize zakte 0,45%. De AMX kende slechts drie dalers en dat waren Flow Traders dat 3,9% verloor na een adviesverlaging door UBS. Altice leverde 0,2% in en GrandVision bijna 0,1%.

Morgen wordt er bij de AEX vooral gekeken naar de bedrijfscijfers van ABN AMRO, Ahold Delhaize, Akzo Nobel, Heineken, Vopak en ASR Nederland. Verder zijn er van de Eurozone de industriële productie over december en uit de VS de wekelijkse olievoorraden.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp